Sprøde marcipankager med chokolade
45 min

Sprøde marcipankager med chokolade

Disse sprøde kager er gode og hurtige at lave.
Bedømmelse (35 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprøde marcipankager med chokolade

Disse sprøde kager er gode og hurtige at lave.

ca. 50 stk

Opskriften gælder for 1 portion

  • 200 g groftrevet ren, rå marcipan
  • 200 g blødt smør
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Fremgangsmåde:

Pisk marcipan, smør og hvedemel godt sammen. Kom fyldet i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt dejen ud på plader med bagepapir - ca. 1½ cm brede og 4 cm lange. Bag dem midt i ovnen 1 plade af gangen. Lad kagerne køle af på en bagerist.

Smelt chokoladen i en skål i vandbad og kom chokoladen i en pose eller kræmmehus lavet til en sprøjtepose og pynt kagerne med fine striber af smeltet chokolade.

Tip

I stedet for at sprøjte dem ud - kan du rulle pølser af dejen og skære dem ud i tilsvarende størrelse.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 14880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,4 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 62 %
Print