Whoopies med græskar
60+ min

Whoopies med græskar

Whoopies, også kaldet whoopie pies, er bløde runde kager lagt sammen med en sød creme. Kagerne findes i mange forskellige afskygninger, men her får du opskriften på en lækker krydret variant med græskar.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Whoopies med græskar

Whoopies, også kaldet whoopie pies, er bløde runde kager lagt sammen med en sød creme. Kagerne findes i mange forskellige afskygninger, men her får du opskriften på en lækker krydret variant med græskar.

10 stk.

Antal portioner
  • 400 g skrællet butternut græskar i tern
  • 75 g blødt smør
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 æg
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ spsk vaniljesukker
  • ⅛ tsk fint salt
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)

Frosting

Fremgangsmåde:

Kom græskarternene i en gryde med kogende vand og kog dem i ca. 10 min. - eller til de er møre. Hæld vandet fra og blend dem i ca. 30 sek - til en tyk græskarpuré.

Pisk smør og sukker til det er lyst og luftigt. Tilsæt ægget og pisk godt. Rør græskarpuré og citronskal i dejen - gem 50 g puré til frostingen. Bland de tørre ingredienser sammen og vend dem forsigtigt i dejen. Fyld dejen i en sprøjtepose med en stor rund tylle, og sæt 20 små toppe (ca. 5 cm i diameter) på 2 plader med bagepapir. Dyp en finger i koldt vand og tryk forsigtigt toppen ned. Bag kagerne midt i ovnen og lad dem køle af på en rist.

Frosting

Pisk flødeost og flormelis sammen i ca. 30 sek. Tag 1 spsk fra til pynt. Vend de 50 g græskarpuré og gurkemeje i frostingen. Kom frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle. Sprøjt frostingen på halvdelen af kagerne og læg resten på som låg. Sprøjt desuden 2 små toppe ovenpå kagerne og brug den hvide frosting til at færdiggøre øjnene.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,1 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 41 %
Print