Kyllingesalat med bønner
60+ min

Kyllingesalat med bønner

Kokosmælkmarineret kylling, kidneybønner og frisk mango udgør basen i denne flotte salat.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingesalat med bønner

Kokosmælkmarineret kylling, kidneybønner og frisk mango udgør basen i denne flotte salat.

Antal portioner
  • 250 g røde kidneybønner
  • ¾ liter vand
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 3 kyllingefileter
  • 3 spsk light kokosmælk
  • 15 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • ¼ tsk garam masala

Dressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk garam masala
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Salat

  • 1 liter rensede blandede babysalatblade (ca. 75 g)
  • 1 gul peberfrugt i tern
  • 1 grofthakket rødløg
  • 550 g moden mangofrugt i mindre stykker

Tilbehør

  • 100 g flutes

Fremgangsmåde:

Stil bønnerne i blød i koldt vand. Stil dem tildækkede i køleskabet i 8-10 timer.

Hæld vandet fra bønnerne. Kom bønner, vand og salt i en gryde og bring det i kog. Lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 25 min. - eller til bønnerne er møre.

Rens kyllingefileterne og tør dem. Rids dem let i overfladen og vend dem sammen med kokosmælken. Lad fedtstoffet blive varmt i en pande og brun kyllingefileterne i ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og steg kødet i ca. 10 min. vend af og til. Lad kødet hvile indtil servering.

Dressing

Pisk olie, limesaft, sukker, garam masala sammen med salt og peber. Smag til.

Ved serveringen

Anret salaten i en stor skål sammen med peberfrugt, løg, bønner og mango. Vend dressingen i salaten sammen med kylling i mindre stykker.

Tip

I stedet for selv at koge bønner kan du bruge bønner på dåse (2 stk).

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 62,4 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 26 %
Print