Gulerod

Guleroden tilhører sellerifamilien og vokser vildt i Asien, Nordafrika og i store dele af Europa. Formen varierer: Nogle gulerødder er aflange og tynde, andre er små og runde (karotter). Der er mange gode grunde til at bruge gulerødder i dine opskrifter: Gulerødder er kilde til mange vitaminer, mineraler og fibre – og så er de billige! Prøv fx en varmende gulerodssuppe i den kolde tid, en frisk råkost i sandwichen eller noget så eksotisk som en gulerodscappuccino. 

Anvendelse

Nye gulerødder er en delikatesse i sig selv. Guleroden kan også anvendes i supper, stuvninger, salat, brød, kager og marmelade eller som garniture. Gulerodens friske top kan desuden bruges i salater.

Næringsindhold

Gulerødder har et højt indhold af karotin, som vi i kroppen kan omdanne til A-vitamin. Karotinet kan oplagres i vores fedtvæv, beskytte huden og fremme den solbrune kulør.

Kilder

Karolines Køkken