Hindbær

Hindbær er et sart bær, der er sammensat af en mængde små stenfrugter. Hindbær skal have en frisk rød farve, de må ikke være ormædte og sammensunkne. De små søde lækre bær, hører sig sommeren til. Hindbær har en lang sæson og enkelte hindbær bærer frugt helt indtil frosten sætter ind. Brug de lækre hindbær i både det salte og søde køkken.

Udseende

Der findes både røde, gule, sorte, orange og hvide hindbær.

Smag

Hindbær smager sødt med en let syrlig smag. 

Oprindelse

Vilde hindbær har man spist i Europa siden forhistorisk tid. Men hindbær er også hjemmehørende i Asien, ligesom der groede flere forskellige hindbærsorter i Amerika, da europæerne kom.

Anvendelse

Hindbær kan spises friske som dessert, de kan laves til flødeis og sorbet, til mousse, bruges som fyld i tærter, gele lavet af hindbær og ribs er fremragende, hindbær kan koges til saft, bruges til rødgrød og sødsuppe, syltetøj og marmelade.

De giver en god aroma i vineddike, og der laves fremragende likører og brændevin af hindbær. Tørrede hindbærblade kan bruges til te.

Botanik

Hindbær er en flerfoldsfrugt, der løsnes fra bunden.

Erstatning

Skovhindbær er små vilde bær, der især vokser i skovrydninger. De har en mere aromatisk smag end dyrkede hindbær.

Kilder

Karolines Køkken