
Salatløg er, som navnet siger, god til salater, hvor de anvendes rå, da smagen er mild og frisk. Salatløg tilhører liljefamilien, herunder gruppen kepaløg, som også omfatter zittauerløg og rødløg.
Udseende
Salatløg har en tynd, hvid og sølvskinnende skræl. De er helt hvide indeni. Og løgets kød er lidt blødere og lidt mere saftigt end et zittauerløg.
Smag
Salatløg har en mild og sødlig løgsmag.
Anvendelse
Salatløg renses for den tynde skræl, og løget kan skæres i tern, både eller løgringe.
Karolines Køkkenskole
Salatløg er bedst rå. Løget kan anvendes i salater, dressinger i fx kartoffelsalater, guacamole og tomatsalat. Salatløget harmonerer også perfekt sammen med østens smage som fx i disse bao buns.
Salatløg skal opbevares tørt og køligt, og holdbarheden er ca. tre måneder.
Sæson
Juni - september.
Næringsindhold
Læs om næringsindhold hos Fødevareinstituttet. Der findes ikke specifikke data for salatløg, så vi har valgt løg.