Pasta med ajvar krydret grøntsagssauce og svinemørbrad
45 min

Pasta med ajvar krydret grøntsagssauce og svinemørbrad

Ajvar relish er lavet af primært peberfrugter med bl.a. aubergine, hvidløg og chili. Ajvar stammer fra Balkan halvøen.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med ajvar krydret grøntsagssauce og svinemørbrad

Ajvar relish er lavet af primært peberfrugter med bl.a. aubergine, hvidløg og chili. Ajvar stammer fra Balkan halvøen.

Antal portioner
  • 400 g tomater i halve
  • 1 aubergine i kvarte
  • 2 tsk groft salt
  • 1 dl ajvar relish (peberfrugtcreme)
  • 1 afpudset svinemørbrad
  • 2 spsk ajvar relish (peberfrugtcreme)
  • 1 spsk olivenolie
  • ¼ tsk groft salt
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 300 g tørret pasta, fx penne eller spiraler

Fremgangsmåde:

Læg tomater og aubergine på en plade med bagepapir. Drys med halvdelen af saltet og bag grøntsagerne midt i ovnen. Kom de bagte grøntsager, ajvar relish og resten af saltet i en skål og blend det med en stavblender - til en ensartet grøntsagssauce. Smag til.

Skær mørbraden i store tern og vend dem i ajvar relish. Lad olien blive varm i en pande. Steg kødet på alle sider, ved jævn varme, i ca. 3 min. Drys med salt og tag kødet op.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog pastaen 10-11 min., til den er mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af i et dørslag og kom den derefter tilbage i gryden. Vend den ajvar-krydrede grøntsagssauce i pastaen, varm retten igennem og smag til.

Hæld pasta og grøntsagssauce i en stor varm skål og drys det varme stegte kød over retten. Pynt med lidt rucolasalatblade og revet ost. Server straks sammen med resten af salaten og osten.

Tip

I stedet for ajvar relish kan du bruge sød chilisauce eller rød pesto.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,4 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 29 %
Print