Boller i karry med mangochutney
Bedømmelse (2)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Boller i karry med mangochutney

En klassisk portion boller i karry er som regel et hit hos både børn og voksne!

Antal portioner

Kødboller

  • 200 g hakket kalvekød (9-12% fedt)
  • 200 g hakket svinekød (9-12% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 1 æg
  • 1 tsk madraskarry
  • 14 tsk cayennepeber
  • 1 dl mælk
  • 3 spsk hvedemel
  • 12 liter grønsagsbouillon

Karrysauce

  • 25 g smør
  • 2 tsk madraskarry
  • 1 syrligt æble i små tern
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 12 liter Karolines Køkken® Hvid mælkesauce 4%
  • 34 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 400 g dampede porrer
  • 320 g løse ris, parboiled
  • 125 g mild mangochutney

Kødboller

Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom løg, æg, karry og cayennepeber i. Rør mælken i og derefter melet. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Bring bouillonen i kog. Form imens farsen med en spiseske til ca. 24 kødboller. Kog 12 kødboller ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag dem op og hold dem varme. Kog resten af kødbollerne.

Karrysauce

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits æbler og løg i ca. ½ min. Tilsæt mælkesaucen og kog saucen ved svag varme i 2 min. Si evt. karrysaucen og bring den atter i kog.

Kom kødbollerne i karrysaucen og server boller ikarry med dampede porrer, ris og mangochutney.

Tip

Du kan også anvende frosne, færdige store kødboller. Tø kødbollerne op og varm dem i fx grønsagsbouillon.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,7 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 25 %
  • Alkohol: 0 %