Pikant kylling med ovnstegte kartofler
Bedømmelse (5)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 1 timer

Pikant kylling med ovnstegte kartofler

Sprøde kyllingefileter med fyld af pikantost svøbt i sprød bacon. En god klassiker med et spændende twist.

Antal portioner
  • kyllingefileter
  • Arla Buko® Grøn Pikant
  • groft salt
  • bacon
  • små træpinde
  • smør
  • kartofler
  • groft salt
  • tørret basilikum
  • groft salt
  • tomatsauce
  • haricots verts
  • 1 liter egeløvsalat

Skær en lomme på langs af de 4 kyllingefileter. Fordel flødeosten heri. Drys kødet med salt og vikl 2 strimler bacon om hver kyllingefilet. Hold kyllingefilet og bacon samlet med træpinde. Lad smørret blive gyldent i en pande ved kraftig varme og brun kyllingefileterne på alle siderne i ca. 4 min. Skru ned til svag varme og steg videre i ca. 12 min. - vend kødet af og til. Hold kødet varmt.

Kom imens kartoflerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Læg kartoflerne på en plade med bagepapir og drys dem med basilikum og salt. Bag kartoflerne midt i ovnen til de er gyldne. Vend i kartoffelbådene af og til.

Server de varme kyllingefileter med sprøde kartoffelbåde, tomatsauce og salat.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 250°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,1 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 31 %
  • Alkohol: 0 %