Æbledessert med calvados
60+ min

Æbledessert med calvados

Ovnbagte æblebåde med kardemomme, calvados-marinerede svesker og rugbrødsdrys. Serveres lune med iskoldt valnøddeflødeskum. Ikke så ringe endda, sagt på jysk!
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æbledessert med calvados

Ovnbagte æblebåde med kardemomme, calvados-marinerede svesker og rugbrødsdrys. Serveres lune med iskoldt valnøddeflødeskum. Ikke så ringe endda, sagt på jysk!

Antal portioner
  • 100 g bløde svesker uden sten
  • ½ dl calvados (æblecognac)
  • 150 g rugbrødsdrys uden sukker (ca. 1 dl)
  • 3 spsk lys muscovadosukker
  • 100 g blødt smør
  • frø fra 20 grønne kardemommekapsler
  • 4 spsk lys muscovadosukker
  • 4 uskrællede æbler i tynde både, fx elstar

Fremgangsmåde:

Klip sveskerne i kvarte og kom dem i calvados. Lad dem stå tildækket på køkkenbordet i ca. ½ time.

Vend rugbrødsdrys og sukker sammen og bland det godt med smørret.

Knus kardemommefrøene – fx i en morter (ca. 1 tsk knuste frø). Bland kardemomme og sukker. Læg æblebådene i 6 små tærteforme el.lign. Kom svesker med væde i formene, drys med kardemommesukker og fordel rugbrødsblandingen over. Bag æbledesserterne nederst og midt i ovnen.

Pisk fløden til et meget let skum (valnødderne får det til at stivne lidt ekstra). Vend forsigtigt valnødderne i og server det iskolde valnøddeflødeskum til de lune æbledesserter.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,2 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 59 %
Print

Vin match

Palomino, moscatel, pedro ximenez Jerez, Spanien

Her vil en sød sherry matche både valnødder, kardemomme, rugbrød og svesker rigtig godt. En cream sherry vil være det bedste valg Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade