Æbledessert med calvados

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Ovnbagte æblebåde med kardemomme, calvados-marinerede svesker og rugbrødsdrys. Serveres lune med iskoldt valnøddeflødeskum. Ikke så ringe endda, sagt på jysk!

Ingredienser

Antal portioner
  • 100 g bløde svesker uden sten
  • ½ dl calvados (æblecognac)
  • 150 g rugbrødsdrys uden sukker (ca. 1 dl)
  • 3 spsk lys muscovadosukker
  • 100 g blødt smør
  • frø fra 20 grønne kardemommekapsler
  • 4 spsk lys muscovadosukker
  • 4 uskrællede æbler i tynde både, fx elstar

Sådan gør du

Sådan gør du

Klip sveskerne i kvarte og kom dem i calvados. Lad dem stå tildækket på køkkenbordet i ca. ½ time.

Vend rugbrødsdrys og sukker sammen og bland det godt med smørret.

Knus kardemommefrøene – fx i en morter (ca. 1 tsk knuste frø). Bland kardemomme og sukker. Læg æblebådene i 6 små tærteforme el.lign. Kom svesker med væde i formene, drys med kardemommesukker og fordel rugbrødsblandingen over. Bag æbledesserterne nederst og midt i ovnen.

Pisk fløden til et meget let skum (valnødderne får det til at stivne lidt ekstra). Vend forsigtigt valnødderne i og server det iskolde valnøddeflødeskum til de lune æbledesserter.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - varmluft.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,2 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 59 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Palomino, moscatel, pedro ximenez Jerez, Spanien

Her vil en sød sherry matche både valnødder, kardemomme, rugbrød og svesker rigtig godt. En cream sherry vil være det bedste valg Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade