Æbledessert med calvados

Bedømmelse

(3 vurderinger)

60+ min

Ovnbagte æblebåde med kardemomme, calvados-marinerede svesker og rugbrødsdrys. Serveres lune med iskoldt valnøddeflødeskum. Ikke så ringe endda, sagt på jysk!

Ingredienser

Antal portioner
  • 100 g bløde svesker uden sten
  • ½ dl calvados (æblecognac)
  • 150 g rugbrødsdrys uden sukker (ca. 1 dl)
  • 3 spsk lys muscovadosukker
  • 100 g blødt smør
  • frø fra 20 grønne kardemommekapsler
  • 4 spsk lys muscovadosukker
  • 4 uskrællede æbler i tynde både, fx elstar

Sådan gør du

Sådan gør du

Klip sveskerne i kvarte og kom dem i calvados. Lad dem stå tildækket på køkkenbordet i ca. ½ time.

Vend rugbrødsdrys og sukker sammen og bland det godt med smørret.

Knus kardemommefrøene – fx i en morter (ca. 1 tsk knuste frø). Bland kardemomme og sukker. Læg æblebådene i 6 små tærteforme el.lign. Kom svesker med væde i formene, drys med kardemommesukker og fordel rugbrødsblandingen over. Bag æbledesserterne nederst og midt i ovnen.

Pisk fløden til et meget let skum (valnødderne får det til at stivne lidt ekstra). Vend forsigtigt valnødderne i og server det iskolde valnøddeflødeskum til de lune æbledesserter.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - varmluft.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,2 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 59 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde:

Vin match

Palomino, moscatel, pedro ximenez Jerez, Spanien

Her vil en sød sherry matche både valnødder, kardemomme, rugbrød og svesker rigtig godt. En cream sherry vil være det bedste valg Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade