Æbledessert med calvados

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Ovnbagte æblebåde med kardemomme, calvados-marinerede svesker og rugbrødsdrys. Serveres lune med iskoldt valnøddeflødeskum. Ikke så ringe endda, sagt på jysk!

Ingredienser

Antal portioner

  • 100 g bløde svesker uden sten
  • ½ dl calvados (æblecognac)
  • 150 g rugbrødsdrys uden sukker (ca. 1 dl)
  • 3 spsk lys muscovadosukker
  • 100 g blødt smør
  • frø fra 20 grøn kardemommekapsel
  • 4 spsk lys muscovadosukker
  • 4 uskrællede æbler i tynde både, fx elstar

Sådan gør du

Sådan gør du

Klip sveskerne i kvarte og kom dem i calvados. Lad dem stå tildækket på køkkenbordet i ca. ½ time.

Vend rugbrødsdrys og sukker sammen og bland det godt med smørret.

Knus kardemommefrøene – fx i en morter (ca. 1 tsk knuste frø). Bland kardemomme og sukker. Læg æblebådene i 6 små tærteforme el.lign. Kom svesker med væde i formene, drys med kardemommesukker og fordel rugbrødsblandingen over. Bag æbledesserterne nederst og midt i ovnen.

Pisk fløden til et meget let skum (valnødderne får det til at stivne lidt ekstra). Vend forsigtigt valnødderne i og server det iskolde valnøddeflødeskum til de lune æbledesserter.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - varmluft.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,2 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 59 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Palomino, moscatel, pedro ximenez Jerez, Spanien

Her vil en sød sherry matche både valnødder, kardemomme, rugbrød og svesker rigtig godt. En cream sherry vil være det bedste valg Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade