Sådan koger du dine æg

Sådan koger du dine æg
Når du skal koge æg afhænger kogetiden både af æggenes størrelse, temperatur og friskhed. Prøv vores guide, næste gang du skal koge æg.

Hvordan koger man æg?

  1. Kom æggene i en gryde med kogende vand. Det er ikke nødvendigt at æggene er/bliver helt dækkede, dampen er lige så varm, som vandet er.

  2. Kog æggene ved svag varme under låg.

Hvor lang tid skal æg koge?

Kogetiden afhænger af æggenes alder, temperatur og størrelse (- jo friskere, koldere og større æggene er - jo længere kogetid).

Her er de vejledende kogetider:

  • Kogning af hårdkogte æg: 8-10 minutter

  • Kogning af smilende æg: 6-7 minutter

  • Kogning af blødkogte æg: 5-6 minutter

Hæld vandet fra de kogte æg og overhæld dem med koldt vand, så kogningen stopper. De blødkogte æg er klar til at servere med det samme. De ”smilende” og hårdkogte æg kan pilles med det samme, men tager ingen skade af ligge i det kolde vand, til du ikke brænder fingrene.

Bedste serveringsforslag

Mange serverer kogte æg til morgenmaden, fordi det er nemt og hurtigt og mætter godt.

Hvis jeg har lidt ekstra tid i weekend, kan jeg godt lide at gøre lidt ekstra ud af morgenmaden eller lave en brunch.

Server fx dit fortrukne kogte æg til lækre hjemmebagte boller og friskbrygget kaffe.

Prøv fx opskriften på vores nemme kernestykker eller få idéer til et lækkert brunchbræt her: