Ligesom sukker kan salt optage fugt fra luften. Når der fx er en høj luftfugtighed i køkkenet, så klumper saltet sig sammen. Det er ikke underordnet om du bruger groft eller fint salt - samme mængde vejer og salter ikke lige meget. I opskriftsudvikling anvender vi primært groft salt.
Har du ikke den frisk krydderurt, fx frisk timian - så brug den tørrede, men meget mindre. En tommelfingerregel er, at står der 1 dl frisk hakket krydderurt, så brug 1 spsk tørret. Og husk at smage til.
Varens ca. vægt i gram
1 dl | 1 spsk | 1 tsk | |
---|---|---|---|
Groft salt | 18 g | 6 g | |
Fint salt | 21 g | 7 g | |
Allehånde, stødt | 7 g | 2,7 g | |
Basilikum, tørret | 2,3 g | ||
Estragon, tørret | 1,5 g | ||
Hvidløgssalt | 5 g | ||
Ingefær, stødt | 6 g | 2,2 g | |
Kakao | 45 g | 7 g | 2,5 g |
Kanel, stødt | 7 g | 2,5 g | |
Kardemomme, stødt | 6 g | 2,1 g | |
Karry, stødt | 7 g | 2,5 g | |
Kommenfrø | 7 g | 2,7 g | |
Nellike, stødt | 8 g | 2,9 g | |
Oregano, tørret | 3 g | ||
Paprika, stødt | 6 g | 2,3 g | |
Peber, stødt | 8 g | 3 g | |
Peber, hel | 8,5 g | ||
Rosmarin, tørret | 4,5 g | ||
Røde krydderbær uden lage | 10 g | ||
Sennep, hel | 11 g | ||
Sennepspulver | 5,5 g | 2 g |