Ligesom sukker kan salt optage fugt fra luften. Når der fx er en høj luftfugtighed i køkkenet, så klumper saltet sig sammen. I Karolines Køkken anvendes fint salt primært til mørdej og olie/eddikedressinger.
Varens ca. vægt i gram
Salt, groft, tørt 1 spsk18 g1 tsk6 g
Salt, fint 1 spsk21 g1 tsk7 g
Allehånde, stødt 1 spsk7 g1 tsk2,7 g
Basilikum, tørret 1 spsk2,3 g
Estragon, tørret 1 spsk1,5 g
Hvidløgssalt 1 tsk5 g
Ingefær, stødt 1 spsk6 g1 tsk2,2 g
Kakao 1 dl45 g1 spsk7 g1 tsk2,5 g
Kanel, stødt 1 spsk7 g1 tsk2,5 g
Kardemomme, stødt 1 spsk6 g1 tsk2,1 g
Karry, stødt 1 spsk7 g1 tsk2,5 g
Kommenfrø 1 spsk7 g1 tsk2,7 g
Nellike, stødt 1 spsk8 g1 tsk2,9 g
Oregano, tørret 1 spsk3 g
Paprika, stødt 1 spsk6 g1 tsk2,3 g
**Peber, stødt ** 1 spsk8 g1 tsk3 g
Peber, hel (sort, hvid) 1 spsk8,5 g
Rosmarin, tørret 1 spsk4,5 g
Røde krydderbær, hele uden lage 1 spsk10 g
Sennep, hel 1 spsk11 g
Sennepspulver 1 spsk5,5 g1 tsk2 g
**Timian, tørret ** 1 spsk