Karrypasta

Karrypasta er et stærkt blandingskrydderi, der består af mange af samme krydderier, som bruges i karry. Desuden er der chili i karrypastaer, som giver dem en stærk og brændende smag. En karrypasta kan også indeholde rejepasta, som er lavet af gærede kæmperejer og salt. Knuste karryblade kan også være en ingrediens.

Udseende

Da nogle af ingredienserne i en karrypasta er friske, får den konsistens som en fast cremet masse og forhandles som regel i små glas.

Anvendelse

Karrypasta inddeles i tre grupper efter farve og styrke. Den mildeste er grøn, og i den er der anvendt små grønne chilier uden kerner. Den medium stærke er gul og indeholder gule umodne chilier og har en mere frugtagtig smag. Den stærkeste er den røde karrypasta, som er lavet på basis af små røde chilifrugter.

Karrypasta anvendes især meget i thaimad, blandt andet wokretter og sammenkogte retter med grønsager, oksekød, lam eller and.

Kilder

”Alverdens krydderier og krydderurter” af Claus Ib Olsen og Nanna Simonsen, Gyldendal, 2009.