Rodfrugtblomster
60+ min

Rodfrugtblomster

Blomsterne er perfekte som tilbehør til stegt kød og en dejlig sauce, en aften hvor du vil gøre lidt ekstra ud af maden!
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rodfrugtblomster

Blomsterne er perfekte som tilbehør til stegt kød og en dejlig sauce, en aften hvor du vil gøre lidt ekstra ud af maden!

Antal portioner
  • 10 kviste af frisk timian
  • 50 g blødt smør
  • 1 tsk groft salt
  • 3 bagekartofler i tynde skiver
  • 3 rødbeder i tynde lange skiver
  • ½ knoldselleri i kvarte tynde skiver
  • 7 små gulerødder i skrå tynde skiver

Pynt

  • små kviste af frisk timian

Fremgangsmåde:

Pluk bladene af timiankvistene og hak dem fint. Bland dem med fedtstof og salt og stil det tildækket i køleskabet.

Smør 8 kartoffelskiver med det krydrede fedtstof. Fordel dem på en plade med bagepapir, med god afstand. Læg de øvrige rodfrugter i lag ovenpå de 8 kartofler, gerne så enderne stikker ud og danner en blomsterlignende struktur. Smør efter hvert lag med det krydrede fedtstof. Slut af med en skive kartoffel, fedtstof og pynt med timiankviste.

Tip

Rodfrugtblomsterne er perfekte som tilbehør til stegt kød og en god rødvinssauce eller til dampet eller stegt fisk og beurre blanc sauce.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - varmluft.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,8 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 33 %
Print