Festmad

Festmad

Når du skal holde fest, er maden et af de vigtigste elementer. Nedenfor finder du masser af lækre opskrifter på mad til fest. De lækre opskrifter på festmad kan bruges til konfirmation, bryllup, dåb, studenterfest og når du skal markere en anden af livets store overgange eller holde en fest for venner og familie.

Gå på opdagelse i de mange opskrifter, vælg dine favoritter, og nyd et fabelagtigt måltid i festligt lag. Uhm!

Mad til konfirmation

Med konfirmationsmad kan du vælge at gå i mange forskellige retninger. De følgende opskrifter kan helt sikkert give dig idéer til at komme videre med planlægningen, så du kan sammensætte en knivskarp menu. Her finder du også opskrifter, som du kan bruge, hvis festmaden skal præsenteres som en buffet. Se også vores tema om hvordan du sammensætter din egen menu til konfirmationen.

Mad til bryllup

Til et bryllup skal maden naturligvis være rigtig festlig; uanset hvordan I vælger at fejre den store dag. Her finder I inspiration til en række bryllupsretter, men opskrifterne kan naturligvis også bruges til en bryllupsreception.

Mad til dåb og navngivningsfest

Når barnet skal døbes eller navngives, er det oplagt at holde en fest for de nærmeste venner og familie. Vi har samlet opskrifterne på en række festlige retter, der kan sættes på bordet, når fejringen går i gang.

Mad til fødselsdag

De fleste børn og en hel del voksne elsker at fejre fødselsdag for venner og familie, og selvfølgelig hører lækker mad sig til.

Mangler du idéer til fødselsdagsmaden? Prøv disse opskrifter på kage, fødselsdagsboller og andet mad til din næste fødselsdagsfest. Se også vores fødselsdagsopskrifter.

Mad til studenterfest

Selvfølgelig skal der holdes fest, når studenterne får huen på, og flere års skolegang endelig kan afsluttes.

Find ud af, hvilken mad I skal servere til studentergildet og de unges studenterkørsel. Se vores opskrifter til studenterfesten.

Vegetarisk festmad

Er du vegetar, eller ønsker du et lavere kødforbrug, er vegetarretter ideelle. Og vegetarisk mad kan også sagtens sættes sammen til et smagfuldt festmåltid.

Prøv dig frem med nogle af disse retter, og inviter dine gæster med på opdagelse i et smagsunivers uden kød.

Nem festmad

Når festen står for døren, er der tusind ting at tænke på. Nogle gange skal det med maden bare være nemt og hurtigt, så de kreative kræfter kan sættes fri til andre ting. Her får du inspiration til lækker og nem mad, som du kan servere for dine gæster.

Mexicansk inspireret festmad

Gode idéer til hot & spicy mexicansk festmad. Skal der drøn på temafesten, finder du masser af inspiration til mexicansk mad her.

Hvor meget mad pr. person?

Hvor meget mad skal man bruge pr. person til en fest? Det korte svar er, at du i gennemsnit skal bruge 600-800 gram mad pr. person inklusiv brød. Du skal også huske at tage højde for, at dine gæster er forskellige, og at nogle spiser mere end andre. Her kan du læse mere om, hvordan du beregner den samlede mængde mad til en fest.