Grøntsagsgryde med pasta

30 min
Grøntsagsgryde med pasta

Grøntsagsgryde med pasta er nem aftensmad til hele familien. Du får forslag til grøntsagerne i gryderetten, men du kan bruge næsten hvad som helst fra grøntsagsskuffen. Blot skal du sørge for at have hakkede tomater og bønner i chilisauce med - de to ingredienser sørger for saucen i grøntsagsgryden og væde til pastaen. Grøntsagsgryde med pasta er næsten en one pot. Retten bliver ekstra lækker med en forfriskende topping af yoghurt eller kvark.

Ingredienser

Grøntsagsgryde

20 g Smør
4 stilke Bladselleri i skrå skiver (ca. 100 g)
1 Finthakket løg (ca. 100 g)
2 Gulerødder i mindre stykker (ca. 100 g)
2 dåser Hakkede tomater (ca. 800 g)
¼ liter Vand
200 g Tørret pasta, fx skruer
1½ tsk Groft salt
1 dåse Afdryppede majs (ca. 350 g)
1 dåse Bønner i chilisauce (ca. 400 g)
1 dl Finthakkede basilikumblade
¼ tsk Stødt chili

Topping

2½ dl Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
1½ spsk Ravigottesauce
½ tsk Groft salt

Tilbehør

200 g Groft brød

Sådan gør du

Grøntsagsgryde

  • Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits bladselleri, løg og gulerødder i ca. 1 min. Tilsæt tomater, vand, pasta og salt.
  • Bring retten i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til pastaen er mør - rør af og til.
  • Kom majs, bønner, basilikum og chili i retten. Varm grøntsagsgryden godt igennem og smag til.

Topping

  • Rør kvark eller yoghurt, ravigottesauce og salt sammen. Smag til.
  • Fordel grøntsagsgryden i skåle og kom en klat topping på hver. Pynt evt. med basilikum og server med groft brød til.

Du kan bruge stort set alle slags grøntsager i grøntsagsgryden, blot du sørger for at have de 2 dåser hakkede tomater og den ene dåse bønner i chilisauce med. Du skal bruge 600-700 g klargjorte grøntsager.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10094 kJ / 2412 kcal

Næringsindhold pr. 100g

359 kJ / 86 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 18,6 % 3,9 g
Kulhydrat: 67,2 % 14,2 g
Fedt: 14,2 % 1,4 g
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/grontsagsgryde-med-pasta/