Gryderet - af en rest kødsauce

30 min
 Gryderet - af en rest kødsauce

En rest kødsauce kan du trylle om til en gryderet til 4 personer. Nemt og hurtigt. Du får brugt nogle af dine gode rester til et velsmagende måltid - og undgår madspild.

Ingredienser

Gryderet

En rest kødsauce (ca. 350 g)
1 dåse Bønner i chilisauce (ca. 400 g)
1 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
2 dl Vand
3 stilke Bladselleri i 2 cm stykker (ca. 150 g)
250 g Cherrytomater, gerne i flere farver
1 tsk Groft salt

Tilbehør

320 g Perlespelt - koges
2 stilke Bladselleri i tynde skiver og strimlede blade (ca. 100 g)

Sådan gør du

Gryderet

  • Kom kødsauce, bønner med chilisauce, fløde, vand og bladselleri i en tykbundet gryde.
  • Bring det i kog og kog ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Tilsæt tomater og salt og bring atter retten i kog.
  • Kog i ca. 2 min. under omrøring og smag til.
  • Server gryderetten med kogt perlespelt vendt med bladselleri.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9604 kJ / 2295 kcal

Næringsindhold pr. 100g

387 kJ / 93 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 16,4 % 3,7 g
Kulhydrat: 57,4 % 13,1 g
Fedt: 26,2 % 2,7 g
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/gryderet---af-en-rest-kodsauce/