Ostegratineret spidskål og selleri og tomatragout
45 min

Ostegratineret spidskål og selleri og tomatragout

Lækre spidskål med flødesauce....og flere gode grøntsager.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ostegratineret spidskål og selleri og tomatragout

Lækre spidskål med flødesauce....og flere gode grøntsager.

Antal portioner

Selleri og tomatragout

  • 1 finthakket zittauerløg
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • 1 spsk rapsolie
  • 50 g bladselleri i skrå skiver
  • 500 g tomater i både
  • 2 spsk finthakkede friske salvieblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Del spidskålene i kvarte og kog dem møre i letsaltet, kogende vand i ca. 5 min. Tag dem op, lad dem dryppe godt af og læg dem i et ovnfast fad. Tag 2 dl af kålvandet fra i en gryde. Rør fløde og mel sammen til en jævning og tilsæt det. Bring saucen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt salt og peber. Smag til. Hæld saucen over kålen, drys med revet ost og gratiner kålen midt i ovnen.

Selleri og tomatragout

Svits løg og hvidløg i en gryde med fedtstof og tilsæt bladselleri. Lad det svitse under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt tomatbåde, salvie, salt og peber. Kog det igennem under omrøring. Smag til og server det sammen med de ostegratinerede spidskål og brødet.

Tip

I stedet for spidskål kan man anvende hvidkål.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,9 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 31 %
Print