Ostegratineret spidskål og selleri og tomatragout

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

45 min

Lækre spidskål med flødesauce....og flere gode grøntsager.

Ingredienser

Antal portioner

Selleri og tomatragout

  • 1 finthakket zittauerløg
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • 1 spsk rapsolie
  • 50 g bladselleri i skrå skiver
  • 500 g tomater i både
  • 2 spsk finthakkede friske salvieblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Del spidskålene i kvarte og kog dem møre i letsaltet, kogende vand i ca. 5 min. Tag dem op, lad dem dryppe godt af og læg dem i et ovnfast fad. Tag 2 dl af kålvandet fra i en gryde. Rør fløde og mel sammen til en jævning og tilsæt det. Bring saucen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt salt og peber. Smag til. Hæld saucen over kålen, drys med revet ost og gratiner kålen midt i ovnen.

Selleri og tomatragout

Svits løg og hvidløg i en gryde med fedtstof og tilsæt bladselleri. Lad det svitse under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt tomatbåde, salvie, salt og peber. Kog det igennem under omrøring. Smag til og server det sammen med de ostegratinerede spidskål og brødet.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

I stedet for spidskål kan man anvende hvidkål.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,9 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 31 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: