Æblekaramelkager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

1 timer

Karamelliserede æbler med pistacienødder i en skål af butterdej og tilbehør af iskold fraich.

Ingredienser

Antal portioner

Butterdejsbunde

  • 3 plader optøet frossen butterdej
  • 1 sammenpisket æg
  • 2 tsk sukker

Æblekaramel

  • 150 g sukker (1¾ dl)
  • 25 g smør
  • 4 uskrællede æbler i både, fx jonagold
  • 50 g hakkede usaltede pistacienøddekerner

Pynt

  • hakkede usaltet pistacienøddekerne

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Butterdejsbunde

Læg butterdejspladerne oven på hinanden. Rul dem ud på et meldrysset bord til en firkant (ca. 24 x 36 cm). Del den i 6 stykker (a ca. 12 x 12 cm). Pensl med æg og drys med sukker. Stil 6 små, ovnfaste skåle, med bundene opad, på en plade med bagepapir. Læg dejstykkerne over skålene med sukkersiden opad. Bag bundene midt i ovnen. Tag dem ud efter ca. 10 min. Køl bundene lidt af og løft dem af skålene. Vend bundene og bag dem færdig de sidste 10 min. - evt. lige inden serveringen.

Æblekaramel

Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm i diameter). Lad sukkeret smelte uden omrøring - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme. Tilsæt smør og skru op til kraftig varme. Kom æblerne i panden og vend dem i karamellen i ca. 3 min. Tag panden af varmen og vend de hakkede pistacienøddekerner i.

Ved serveringen

Læg butterdejsbundene på tallerkener. Fordel de lune æbler med karamel i bundene, pynt med pistacienødder og server straks sammen med iskold fraiche - til dessert eller kaffe.

Tips

I stedet for skåle kan man forme 6 kugler - på størrelse med appelsiner - af alufolie. Usaltede pistacienøddekerner kan erstattes af saltede - blot man skyller og tørrer dem.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,7 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 50 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: