Æblekaramelkager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

1 timer

Karamelliserede æbler med pistacienødder i en skål af butterdej og tilbehør af iskold fraich.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Butterdejsbunde

  • 3 plader optøet frossen butterdej
  • 1 sammenpisket æg
  • 2 tsk sukker

Æblekaramel

  • 150 g sukker (1¾ dl)
  • 25 g smør
  • 4 uskrællede æbler i både, fx jonagold
  • 50 g hakkede usaltede pistacienøddekerner

Pynt

  • hakkede usaltet pistacienøddekerne

Tilbehør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Butterdejsbunde

Læg butterdejspladerne oven på hinanden. Rul dem ud på et meldrysset bord til en firkant (ca. 24 x 36 cm). Del den i 6 stykker (a ca. 12 x 12 cm). Pensl med æg og drys med sukker. Stil 6 små, ovnfaste skåle, med bundene opad, på en plade med bagepapir. Læg dejstykkerne over skålene med sukkersiden opad. Bag bundene midt i ovnen. Tag dem ud efter ca. 10 min. Køl bundene lidt af og løft dem af skålene. Vend bundene og bag dem færdig de sidste 10 min. - evt. lige inden serveringen.

Æblekaramel

Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm i diameter). Lad sukkeret smelte uden omrøring - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme. Tilsæt smør og skru op til kraftig varme. Kom æblerne i panden og vend dem i karamellen i ca. 3 min. Tag panden af varmen og vend de hakkede pistacienøddekerner i.

Ved serveringen

Læg butterdejsbundene på tallerkener. Fordel de lune æbler med karamel i bundene, pynt med pistacienødder og server straks sammen med iskold fraiche - til dessert eller kaffe.

Tips

I stedet for skåle kan man forme 6 kugler - på størrelse med appelsiner - af alufolie. Usaltede pistacienøddekerner kan erstattes af saltede - blot man skyller og tørrer dem.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,7 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 50 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag