Nem og hurtig suppe med alverdens fyld
30 min

Nem og hurtig suppe med alverdens fyld

En supernem suppe med masser af smag - og hvor man selv kan vælge sit fyld.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nem og hurtig suppe med alverdens fyld

En supernem suppe med masser af smag - og hvor man selv kan vælge sit fyld.

Antal portioner
  • 3 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 160 g løse ris, parboiled (ca. 2 dl)
  • 1 dåse kidneybønner
  • 2 dåser tun i vand (ca. 185 g)
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 tsk flydende honning
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 mangofrugt i små tern
  • 125 g cherrytomater i kvarte
  • 1 grøn peberfrugt i tern
  • 150 g optøede, frosne majskerner
  • 1 spsk sorte sesamfrø

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene under omrøring og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Hæld imens kidneybønnerne i en sigt og brus dem over med koldt vand. Tag gryden med ris af varmen og tilsæt bønner. Lad blandingen trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Hæld vandet fra tunen og bland den med hvidløg, honning, limeskal, -saft og salt.

¾Bring suppen i kog, under omrøring, i en tykbundet gryde.

Anret mangofrugt, cherrytomater, peberfrugt, majs og sesamfrø i små skåle hver for sig. Hæld ris, tun og suppe i skåle og server straks - så kan man selv komme det fyld i suppen, man har lyst til.

Tip

Er der rester af fyld tilovers, kan de bruges i lune pitabrød dagen efter.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,6 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 21 %
Print