Frokostbrød
60+ min

Frokostbrød

Mangler du inspiration til brødkurven? Prøv denne opskrift på frokostbrød, som passer til en hver lejlighed!
Fryseegnet
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frokostbrød

Mangler du inspiration til brødkurven? Prøv denne opskrift på frokostbrød, som passer til en hver lejlighed!

24 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1 dl kærnemælk
  • 50 g gær
  • 25 g hvedeklid (ca. 1 dl)
  • 70 g hørfrø (ca. 1 dl)
  • 1 tsk groft salt
  • 600 g hvedemel

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • hvedeklid

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 3 stykker og form dem til 3 brød. Lad dem efterhæve på bagepapir eller smurt bageplade i ca. ½ time. Tænd ovnen. Pensl med æg og rids dem. Drys med hvedeklid. Bag brødene nederst i ovnen.

Bagetid

Sæt bollerne i en kold ovn - indstil på 225° og bag ca. 25 min.

Tips

Frokostbrød kan fryses, når de er bagt.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,8 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 17 %
Print