

Krydderurtepanerede kyllingefileter
45 min
De delikat krydrede kyllingefileter får følgeskab af stuvede gulerødder i en fin cremet sauce.
Ingredienser
Antal portioner
- 4 kyllingefileter
- 1½ spsk rapsolie
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 1 dl hakket frisk kruspersille
- 1 tsk tørret timian
Gulerodssauce
- 1 liter vand
- 1 tsk groft salt
- 10 gulerødder i mundrette bidder
- 1 spsk hvedemel
- 1½ dl vand
- ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Pynt
- hakket frisk kruspersille
Tilbehør
- 1 kg kartofler - kogte og pillede
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Rens kyllingefileterne for eventuelle grove sener og hinder. Lad olien blive varm i en pande. Brun kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Drys med salt og peber og steg kødet ved jævn varme i ca. 6 min. - vend af og til. Bland imens persille og timian i en tallerken. Vend fileterne i krydderurterne og steg kødet færdigt ved jævn varme i ca. 4 min. Tag fileterne op og hold dem varme.
Gulerodssauce
Bring imens vand tilsat salt i kog i en gryde. Kom gulerødderne i og bring atter vandet i kog. Kog gulerødderne ved svag varme og under låg i ca. 2 min., til de er møre, men stadig har bid. Lad gulerødderne dryppe af i en sigte.
Rør mel og 1 spsk af vandet sammen i en skål. Tilsæt resten af vandet. Rør fløden i sammen med salt og peber og kom blandingen i gryden. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt de kogte gulerødder, varm saucen igennem og smag til.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 10000 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 32,4 g
- Protein: 26 %
- Kulhydrat: 44 %
- Fedt: 30 %