Kylling i yoghurtsauce

Bedømmelse

(9 vurderinger)

60+ min

Kylling i yoghurtsauce er en lækker indisk inspireret opskrift med masser af smag og kraft. Glæd dig til at smage det magre kyllingekød sammen med den krydrede yoghurtsauce.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 kyllinger (ca. 1200 g)

Yoghurtsauce

  • 1 frisk grøn chilipeber
  • 1 frisk ingefær (ca. 4 cm)
  • ¼ liter Arla A38® naturel 1,5% Naturel 1,5%
  • 1 lille pillet fed hvidløg
  • 1 tsk mild madraskarry
  • 1 spsk edelsüsspaprika
  • 1 spsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Stegte ris

  • 50 g smør
  • 2 hakkede zittauerløg
  • 480 g løse ris, parboiled (ca. 6 dl)
  • 9 dl grøntsagsbouillon

Tilbehør

  • både af citroner
  • 2 rødløg i tynde skiver

Sådan gør du

Sådan gør du

Del hver kylling i 4-6 stykker og fjern skindet. Fordel kyllingestykkerne i en bradepande (ca. 30 x 40 cm).

Yoghurtsauce

Flæk chillipeberen på langs. Fjern kernene under rindende vand med en spids kniv. Skræl den friske ingefær. Blend yoghurt, chilipeber, ingefær, hvidløg og krydderier i ca. 30 sek. ved højeste hastighed. Hæld saucen over kyllingestykkerne. Fordel smørklatter på kyllingestykkerne og steg retten midt i ovnen. Øs saucen over kyllingerne nogle gange under stegningen.

Stegte ris

Smelt smørret ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. ½ min. Tilsæt ris og svits dem i ca. ½ min. Hæld grønsagsbouillon ved. Bring risene i kog og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden fra varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Ved serveringen

Fordel risene på et stort fad. Anret kyllingestykker, citron og løg rundt om. Hæld evt. saucen fra bradepanden i en varm skål og server den til.

Stegetid

Ca. 1 time ved 175°.

Tips

Kyllingestykker med sauce kan fryses.

Sådan parterer du kylling

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 20510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,2 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 31 %

Kilde:

Vin match

Gewürztraminer Alsace, Frankrig

Halvtør hvidvin på gewürztraminer-druen vil fungere super godt til denne ret Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling