Kyllingesoufflé med lufttørret skinke
60+ min

Kyllingesoufflé med lufttørret skinke

Lækre kyllingeruller perfekt til en buffet eller som her en forret - og så kan den laves i forvejen
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingesoufflé med lufttørret skinke

Lækre kyllingeruller perfekt til en buffet eller som her en forret - og så kan den laves i forvejen

Opskriften gælder for 24 personer

Kyllingesoufflé - dagen før

Karrydressing

Salat

  • 200 g pinjekerner
  • 400 g optøede, frosne ekstrafine ærter
  • 800 g frisk ananas i små stykker (en stor ananas)
  • ½ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 600 g dampede grønne asparges
  • 200 g sukkerærtespirer

Tilbehør

  • 600 g italienske flutes - evt. ristet

Fremgangsmåde:

Kyllingesoufflé - dagen før

Skær grove sener og hinder af kyllingefileterne. Skær kødet i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor sammen med salt. Hak ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Tilsæt æggehvider, fløde og peber og hak i yderligere ca. 1 min. Læg 6 skiver skinke på et stykke alufolie, side om side så de fylder ca. 20 x 36 cm. Fordel en halv portion fars i en stribe (ca. 36 cm) midt på skinken. Løft forsigtigt skinken om farsen med alufolien og luk derefter folien tæt om rullen. Vend brøndkarse i den sidste halve portion fars og lav en rulle mere. Læg rullerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen. Tag kyllingesoufflérullerne ud og lad dem hvile på bagepladen i ca. 15 min. Læg derefter rullerne i køleskabet og lad dem køle af til næste dag.

Karrydressing

Rør karry og vand sammen og vend de øvrige ingredienserne i. Stil karrydressingen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer. Smag til.

"Salat"

Kom pinjekernerne i en tør pande. Skru op til kraftig varme og rist i ca. 2 min. under omrøring. Skru ned til jævn varme og rist kernerne i yderligere ca. 2 min. Vend - lige før serveringen - ærter, ananas, pinjekerner, salt og peber sammen.

Ved serveringen

Læg en skive af hver af de 2 slags kyllingesoufflé på portionstallerkener sammen med de dampede asparges, lidt "salat" og sukkerærtespirer. Server karrydressing og brød til.

Tip

I stedet for frisk ananas kan man bruge ananas i egen saft fra dåse. Eller man kan bruge vandmelon.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 27086 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 77,5 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 43 %
Print

Vin match

Muscat Alsace, Frankrig

Her vil en krydret halvtør hvidvin på druen muscat fx fra Alsace fungere godt Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling