Kyllingesoufflé med lufttørret skinke

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

60+ min

Lækre kyllingeruller perfekt til en buffet eller som her en forret - og så kan den laves i forvejen

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 24 personer

Kyllingesoufflé - dagen før

Karrydressing

Salat

  • 200 g pinjekerner
  • 400 g optøede, frosne ekstrafine ærter
  • 800 g frisk ananas i små stykker (en stor ananas)
  • ½ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 600 g dampede grønne asparges
  • 200 g sukkerærtespirer

Tilbehør

  • 600 g italiensk flute - evt. ristet

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kyllingesoufflé - dagen før

Skær grove sener og hinder af kyllingefileterne. Skær kødet i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor sammen med salt. Hak ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Tilsæt æggehvider, fløde og peber og hak i yderligere ca. 1 min. Læg 6 skiver skinke på et stykke alufolie, side om side så de fylder ca. 20 x 36 cm. Fordel en halv portion fars i en stribe (ca. 36 cm) midt på skinken. Løft forsigtigt skinken om farsen med alufolien og luk derefter folien tæt om rullen. Vend brøndkarse i den sidste halve portion fars og lav en rulle mere. Læg rullerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen. Tag kyllingesoufflérullerne ud og lad dem hvile på bagepladen i ca. 15 min. Læg derefter rullerne i køleskabet og lad dem køle af til næste dag.

Karrydressing

Rør karry og vand sammen og vend de øvrige ingredienserne i. Stil karrydressingen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer. Smag til.

"Salat"

Kom pinjekernerne i en tør pande. Skru op til kraftig varme og rist i ca. 2 min. under omrøring. Skru ned til jævn varme og rist kernerne i yderligere ca. 2 min. Vend - lige før serveringen - ærter, ananas, pinjekerner, salt og peber sammen.

Ved serveringen

Læg en skive af hver af de 2 slags kyllingesoufflé på portionstallerkener sammen med de dampede asparges, lidt "salat" og sukkerærtespirer. Server karrydressing og brød til.

Tip

I stedet for frisk ananas kan man bruge ananas i egen saft fra dåse. Eller man kan bruge vandmelon.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225° - traditionel ovn.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 25880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 77,5 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 42 %

Print

Kilde:

Vin match

Muscat Alsace, Frankrig

Her vil en krydret halvtør hvidvin på druen muscat fx fra Alsace fungere godt Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling

Andre gode forslag