Kyllingesuppe med ærteskud
60+ min

Kyllingesuppe med ærteskud

Ny Nordisk-principperne har for alvor gjort ærteskud populære. De spæde friske skud fra ærteplanten har sæson hele sommeren fra juni til september.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingesuppe med ærteskud

Ny Nordisk-principperne har for alvor gjort ærteskud populære. De spæde friske skud fra ærteplanten har sæson hele sommeren fra juni til september.

Antal portioner
  • 2 kyllingeover- og underlår (ca. 600 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 150 g skrabede nye kartofler
  • 1 spsk ufarvet lagereddike
  • 50 g rensede blandede babysalatblade
  • 25 g rensede ærteskud

Fremgangsmåde:

Skyl og tør kyllingelårene. Pil skindene af (gem dem).

Bring vand, kyllingelår, løg, laurbærblade og salt i kog i en gryde. Kog lårene ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Tag kyllingelårene op, si suppen og kom den tilbage i gryden. Kog suppen ind ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min. eller til der er ca. 3 dl. Kom fløden i suppen sammen med salt. Varm godt igennem og smag til.

Læg imens kyllingeskindene på en plade med bagepapir og glat dem godt ud. Drys med salt og læg et stykke bagepapir og en bageplade ovenpå. Rist skindene midt i ovnen. Lad de stegte skind køle af på køkkenrulle og hak dem i stykker.

Pil kyllingekødet af benene og flå det i små bidder med en gaffel. Skær de rå kartofler i papirtynde skiver - vend dem efterhånden i eddike, så de ikke bliver brune. Fordel salatblade, kyllingekød, kartofler, ærteskud og det sprøde skinddrys i 6 bouillonkopper eller -skåle. Server suppen i en kande, så man først hælder den i skålene ved bordet - der er kun lidt (knap 1½ dl) intens suppe til hver.

Ristning

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,9 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 47 %
Print

Vin match

Pinot blanc Alsace, Frankrig

Til denne sommerlige suppe vil en hvidvin på pinot blanc-druen fx fra Alsace være skøn Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling