Opskrifter
Suppe
Har du lyst til en tallerken varm suppe? Her har vi samlet et bredt udvalg af vores bedste suppeopskrifter. Her er grøntsagssupper, supper med kød og fisk, supper til hovedret og til forret. Masser af skønne supper - både kartoffelsuppe, fiskesuppe og misosuppe. Der er suppeopskrifter til alle årstider og anledninger.
Suppeopskrifter
Suppe er den ultimative comfort food – varm, velsmagende og hyggelig. Her finder du alt fra klassiske tomatsupper til cremede grøntsagssupper, der samler familien omkring bordet. Uanset om du er til hurtige hverdagsretter, lækre forretter eller en skål varm suppe på en kold dag, er der masser af inspiration til supper, der gør hverdagen lidt mere lækker.
Tomatsuppe opskrifter
Tomatsupper er klassikere af en grund. Deres fyldige, friske smag stammer fra modne tomaters naturlige sødme og syrlighed, der er balanceret med friske krydderurter og et strejf af syrlighed. Uanset om de nydes som cremet puré eller med mere struktur, giver de varme og dejlig smag. De kan varieres i det uendelige – fra versioner med pasta eller bønner til lettere udgaver med urter, der lader tomaten få hovedrollen.
Tomatsuppe
Prøv vores nemme og børnevenlige tomatsuppe. Opskriften kombinerer gulerod og tomat til et glat og velsmagende suppe. Et strejf af basilikum giver duft, mens pasta gør suppen mere fyldig. Top med creme fraiche og servér med sprødt brød og knasende grøntsager.
Lasagnesuppe
Nyd smagen af lasagne i en suppe. Lasagnesuppe – er et kreativt twist på den italienske klassiker. Denne opskrift kombinerer pasta, grøntsager og krydret tomat - og kan laves både med og uden kød.
Få endnu flere idéer til lækre, hjemmelavede opskrifter på tomatsuppe.
Suppeopskrifter med kylling
Kyllingesupper er skønne. Fra klare supper fyldt med grøntsager til cremede versioner med krydderier og urter viser de, hvor alsidig en kyllingesuppe kan være – og hvorfor de er favoritter hele året.
Tomatsuppe med kylling og grillet peberfrugt
Prøv den cremede tomatsuppe med kylling – en dejlig suppe med kylling, grillet peberfrugt og tomater.
Kyllingesuppe med karry
Nem aftensmad med en færdigkøb basissuppe. Med lidt stegt kylling og snittet grønt har du lynhurtigt en skålfuld dejlig suppe - se kyllingesuppe med karry
Opskrifter på grøntsagssuppe
Grøntsagssupper hylder råvarernes naturlige smag. De kan være alt fra silkebløde puréer til fyldige supper fulde af farver. Sæsonens grøntsager får lov at spille hovedrollen i disse opskrifter, der både er smukke og velsmagende.
Bagt grøntsagssuppe
Nyd sæsonens råvarer med fx denne bagte grøntsagssuppe – fuld af gulerødder, knoldselleri og pastinakker. Aromatiske krydderurter afrunder smagen, mens creme fraiche giver et lækkert syrligt modspil. Server den med sprødt knas af æbletern og saltede mandler.
Grønkålssuppe
Vores cremede grønkålssuppe er lavet med grønkål, kartofler og fløde, mens sprøde æbler og ristede hasselnødder på toppen giver sødme, friskhed og knas.
Opskrifter på svampesuppe
Svampe er umami-bomber, hvilket gør svampesupper meget smagfulde. En skøn fyldig svampesuppe kan være både glat og cremet og rustik med fyld.
Champignonsuppe
Cremet champignonsuppe med fløde er en nem og lækker suppe fuld af smag fra svampe og bouillon. Server den varme svampesuppe med brød som forret eller let aftensmad.
Græskarsuppe opskrifter
Græskarsupper har et dejligt efterårspræg. Græskar har en naturlig sødme, der fremhæves, når den bliver bagt eller kogt - og konsistensen silkeblød, hvilket gør den meget velegnet at bruge i en suppe.
Ovnbagt græskarsuppe
Nyd varmen i vores ovnbagte græskarsuppe. Hokkaido-græskar møder karamelliserede tomater, løg og hvidløg. Toppet med krydrede kikærter med cheddar giver den både fylde og spændende tekstur.
Krydret græskarsuppe
Smag efteråret i denne krydrede græskarsuppe. Karry, ingefær og et strejf af bladselleri kombineres med græskarrets sødme. En sjat fløde og frisk koriander på toppen giver et lækkert pift – og den er klar på ingen tid.
Find flere lækre opskrifter på græskarsuppe i vores opskriftsamling.
Opskrifter på gulerodssuppe
Gulerodssupper er smukke og smagfulde – fyldt med gulerodens naturlige sødme, der passer godt sammen med krydderier som ingefær og spidskommen. De kan laves som silkebløde puréer eller med andre grøntsager for en mere rustik oplevelse.
Gulerodssuppe
Cremet gulerodssuppe med flødeost er en nem og hurtig hverdagsret fuld af smag og farve. Server suppen som hovedret eller forret med et godt stykke brød til.
Opskrifter på broccolisuppe
Broccolisupper er en skøn måde at fremhæve broccoliens milde, nøddeagtige smag. Den passer godt sammen med ost, kartofler eller hvidløg. Broccolisupper kan være både chuncky og cremede.
Broccoli-kartoffelsuppe
Broccolisuppe er en nem og cremet grøn suppe, hvor kartoflerne giver fylde og smag. En skøn suppe, der kan serveres både som forret og hovedret året rundt.
Opskrifter på kartoffelsuppe
Kartoffelsuppe er en klassiker, der passer perfekt til både hverdag og weekend. Kartoffelsuppe er nem at lave, mætter godt og kan varieres med porrer og krydderurter og tilføjes sprøde og knasende toppings, som fx bacon og nødder.
Kartoffelsuppe med porrer
Kartoffelsuppe med porrer og sprød bacon er en klassisk og nem hverdagsret. Den cremede suppe er klar på 30 minutter og et hit hos både børn og voksne.
Kartoffelsuppe
Cremet kartoffelsuppe er en nem, billig og mættende vegetarret for hele familien. Toppet med sprøde røgede mandler, persille og citronskal får suppen ekstra smag og knas.
Find flere opskrifter på kartoffelsupper - fra den klassiske kartoffelporresuppe til kartoffelsuppe som hele familien vil elske.
Nemme suppeopskrifter
God mad behøver ikke være kompliceret – og det viser vores samling af nemme suppeopskrifter . Med få ingredienser og hurtige tilberedninger får du skåle fulde af smag på ingen tid. Fra let agurkesuppe om sommeren til klassiske, varme vinterretter – der er opskrifter til alle årstider.
Vintersupper
Vintersupper er det bedste på kølige dage. Vores udvald af opskrifter hylder sæsonens råvarer – som kartofler, gulerødder og grønkål – og kombinerer dem med smage som røget paprika og cremet ost. Fra kraftig gullaschsuppe til silkeblød kartoffel-porresuppe – vintersupper bringer varme og hygge til de kolde måneder.
Sommersupper
Nyd sommerens friske smage med vores samling af sommersupper. Let og læskende på varme dage. Fra gazpacho til cremet ærte-mynte-suppe – sommersupper er dejlig forfriskende.
Kolde supper
Kolde supper er en anderledes måde at spise suppe og super dejlige, når du ønsker noget let, fx i sommervarmen. Kolde supper koges ikke; det er grøntsager der blendes og smages til med bl.a. krydderurter.
Efterårssupper
Find inspiration til efterårssupper, der varmer, når dagene bliver kortere. Her mødes bagte grøntsager, krydderier og cremede konsistenser i retter, der smager af hygge. Prøv alt fra bagt græskarsuppe til klassisk kartoffelsuppe – og nyd efterårets bedste råvarer i en skål.
Spørgsmål om suppe
Supper er utroligt alsidige – derfor er der også meget at vide om dem. Læs vores spørgsmål og svar herunder for at blive klogere.
Hvordan gør man suppe tykkere?
Du kan blende en del af suppen for at opnå en cremet konsistens eller tilsætte kartofler, bønner eller linser, som frigiver stivelse under kogning. Mel eller majsstivelse rørt ud i vand kan også bruges, ligesom fløde, kokosmælk eller ost giver cremethed. Du kan også reducere suppen ved at lade den simre længere eller tilsætte brødkrummer eller kogte ris.
Hvad er en klar suppe?
En klar suppe er bouillonbaseret og laves ved at simre grøntsager, kød eller ben, så smagen trækkes ud i en let, gennemsigtig væske. I modsætning til cremede supper er det selve bouillonen, der er i fokus. Pho, misosuppe og ramen suppe hører til her.
Hvad serverer man til suppe?
Det er altid dejligt med godt brød, man kan dyppe i suppen.. Som hovedret kan du servere en suppe med salat og hvidløgsbrød. Toppings som croutoner, friske urter eller en klat creme fraiche kan løfte suppen yderligere.
Hvordan gør man en suppe mindre salt?
Er suppen blevet for salt, kan du tilsætte kartofler, ris eller pasta, som suger saltet. En sjat fløde eller kokosmælk dæmper også saltet. Til klare supper kan du fortynde med usaltet bouillon eller vand.
Hvor længe holder suppe i køleskabet?
Suppe holder typisk 3–4 dage i køleskab i en lufttæt beholder. Køl suppen af, før du sætter den på køl. Fløde- eller fiskebaserede supper bør spises inden for 2 dage. Tjek altid lugt, konsistens eller udseende, hvis du er i tvivl.
Kan man fryse suppe?
Ja, de fleste supper kan fryses, hvilket gør dem velegnede til meal prep. Klare bouilloner, grøntsags-, linse- og bønnesupper fryser bedst. Flødesupper kan skille, men det kan ofte reddes ved opvarmning og omrøring. Køl suppen helt af, før du fryser den, for at undgå iskrystaller. Opdel den i portioner i lufttætte beholdere – husk at give plads til udvidelse. Ingredienser som pasta, fløde eller creme fraiche tilsættes bedst efter optøning. Suppen kan holde sig i op til 3 måneder.
Hvordan tør man suppe op?
Den bedste måde er at tø en suppe op i køleskabet natten over. Du kan også tø den op i gryde ved lav varme eller i mikroovn på lav effekt. Rør undervejs for jævn konsistens – især hvis suppen indeholder fløde eller blendede ingredienser.