Sprøde kyllingebidder med rodfrugtfritter
1 timer

Sprøde kyllingebidder med rodfrugtfritter

Engelsk "Fish and chips"?? Måske! Her er fisken bare skiftet ud med paneret kylling og chipsene (pommes frites) er sundere ovnbagte rodfrugter.
Bedømmelse (42 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprøde kyllingebidder med rodfrugtfritter

Engelsk "Fish and chips"?? Måske! Her er fisken bare skiftet ud med paneret kylling og chipsene (pommes frites) er sundere ovnbagte rodfrugter.

Antal portioner
  • 800 g skrubbede kartofler i både
  • 1 liter vand
  • 4 pastinakker i tykke stave
  • 4 gulerødder i tykke stave
  • 1 spsk rapsolie
  • 1½ tsk groft salt

Sød chilidressing

Pynt

  • fintklippet purløg

Fremgangsmåde:

Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Tilsæt pastinakker, gulerødder, fedtstof og halvdelen af saltet. Vend godt rundt og fordel grøntsagerne på en plade med bagepapir. Bag grøntsagerne nederst i ovnen.

Pisk imens ægget sammen i en dyb tallerken. Bland rasp, ost, barbecuekrydderi og salt i en anden dyb tallerken. Vend først kyllingestykkerne i æg og derefter i raspblanding. Læg de panerede bidder i en bradepande (ca. 22 x 30 cm). Stil bradepanden på en rist øverst i ovnen og bag kyllingebidderne sammen med grøntsagerne de sidste 20 min.

Sød chilidressing

Rør kvark, chilisauce, vand og salt sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Anret kyllingebidder og grøntsager i et fad. Drys resten af saltet over grøntsagerne og pynt med purløg. Server straks sammen med den søde chilidressing.

Bagetid for rodfrugtfritter

Ca. 40 min. ved 200° - varmluft.

Bagetid for kyllingebidder

Ca. 20 min. ved 200° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,2 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 21 %
Print