Indisk mad

Indisk mad

Mhmm… de krydrede indiske retter sætter kulør på hverdagen og smager helt fantastisk. Her på siden finder du masser af lækre opskrifter på indisk mad, som du nemt kan lave derhjemme i køkkenet.

 

Indisk mad – opskrifter på hovedretter og tilbehør

Server for eksempel en lækker indisk dhal med frisk mynte-raita, groft naanbrød og koriander. Eller prøv den milde masala risret, som både børn og voksne vil kunne lide - det er nemt og hurtigt.

Hovedretter og tilbehør

Indisk mad med kylling

Kylling er en favorit hos rigtig mange, og du kan glæde dig til at smage det magre kyllingekød sammen med klassisk indiske krydderier som garam masala, gurkemeje og sennepsfrø. Her finder du lækre, indisk inspirerede opskrifter med masser af smag og kraft som for eksempel den populære butterchicken med cremet salat af banan og forårsløg.

 

Indisk mad med kylling

Indisk inspirerede opskrifter med lam

Måske har du været på restaurant og fået serveret en af de skønne indiske retter med lam i en lille støbejernspande. Men hvorfor ikke bare tilberede den selv i ro og mag i dit eget køkken? Her finder du opskrifter på tikka masala lam, der smager fantastisk og en indisk inspireret lammegryde med kardemomme, ingefær og sambal oelek. Så bliver det ikke bedre.

 

Opskrifter med lam

Indisk vegetarmad

Vil du smage noget rigtig lækkert? Prøv en indisk vegetarret med yoghurtmarinerede grøntsager og tomatraita, serveret med basmatiris og naanbrød. Mums! Du kan nemt lave dine egen garam masala og bruge den i en vegetarisk gryde med linser og grøntsager og en herlig duft af koriander og spidskommen. Se opskrifter med indisk vegetarmad her.

 

Vegetarmad

Nem indisk mad med fisk

Prøv en af disse fiskeretter med masser af kraft i smagen, som kommer af krydderierne fra det populære indiske køkken.

Indiske retter med fisk

Lassi – en dejlig indisk drik

Lassi er en sød indisk yoghurtdrik, som smager himmelsk, når den nydes helt kold. Tilbered for eksempel en smuk og læskende lassi med fin eftersmag af grape. Server den med et drys af dit yndlingskrydderi og drøm dig til Indien. Eller prøv en lassi med ingefær, skyr og honning, og oplev nydelse for både krop og sjæl. Opskriften er både hurtig, simpel og lige til.

Lassi

Tilbehør til indisk mad

Den klassiske, indiske yoghurtdressing raita fungerer perfekt som tilbehør til stegt kød, kylling og ris. Som tilbehør til kyllingeretter, kan du også servere en yderst velsmagende grøntsagspande, der får hele køkkenet til at dufte!

 

Tilbehør

Opskrifter med et indisk twist

Har du lyst til en indisk inspireret opskrift med oksekød, kan du kvikke hakkebøfferne op med garam masala, gurkemeje og koriander, der straks sender sanserne og tankerne mod Indien.

Du skal uden tvivl også smage risengrød med varme, indiske krydderier, som kardemomme og ingefær, der giver den klassiske risengrød et skønt twist.

Et twist af Indien