Kylling i skinke og grønt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(36 vurderinger)

45 min

Sprøde kyllingefileter i lufttørret skinke med cremet pasta og masser af basilikum.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 kyllingefileter
  • 6 skiver lufttørret skinke
  • 3 dl friske basilikumblade
  • 600 g små tomater på stilk
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g tørret pasta, fx grøn båndpasta
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt

Pynt

  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær grove sener og hinder af kyllingefileterne. Del skinkeskiverne på langs. Fordel 6-8 blade basilikum på hver kyllingefilet og hold dem fast med skinken. Hak resten af basilikumbladene groft - ca. 2 dl.

Klip tomaterne i mindre klaser og fordel dem i et ovnfast fad. Drys med salt og peber og bag dem midt i ovnen.

Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og steg kyllingefileterne i ca. 10 min. - vend dem af og til. Tag kyllingefileterne af panden og hold dem varme. Rør vand, fraiche, mel, salt og cayennepeber sammen og kom blandingen i panden. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 3 min. Smag til.

Kom imens pastaen i kogende vand tilsat salt og kog den i ca. 8 min. Pastaen skal være mør men ikke blød.

Hæld pastaen til afdrypning i et dørslag. Vend pasta, sauce og den hakkede basilikum sammen og server det med tomater og de stegte kyllingefileter.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,4 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Marlborough, New Zealand

Hvidvin: en fyldig, trø vin på sauvignon blanc-druen, rødvin: en barbera d'alba fra Norditalien Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling