Kylling og sauce med bambusskud

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

45 min

Kyllingestykker dyppet i dej og dybstegt, som man bl.a. kender det fra Kina.

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 1½ dl mælk
  • 2 æg
  • 2 spsk rapsolie

Sauce med bambusskud

  • 1 dåse bambusskud i skiver
  • ¼ liter sur-sød sauce
  • 150 g friske bønnespirer
  • 1 rød peberfrugt i tynde, korte strimler
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • ½ tsk groft salt
  • 1 liter rapsolie
  • 500 g kyllingeinderfileter i mundrette strimler
  • ½ tsk fint salt
  • 4 blade af kinakål

Tilbehør

  • 320 g løse ris, parboiled, fx jasminris (ca. 4 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Bland mel og salt i en skål. Pisk mælk i og derefter æg og olie.

Sauce med bambusskud

Lad bambusskuddene dryppe af i en sigte. Kom sur-sødsauce, bambusskud, bønnespirer, peberfrugt, eddike og salt i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog og smag den til.

Varm imens olien op i en stor, dyb gryde ved jævn varme. Drys kyllingekødet med salt og del det i 4 portioner. Vend en portion kød i dejen og kom derefter stykkerne i olien. Steg dem i ca. 3 min. - vend af og til. Tag kyllingestykkerne op og læg dem på et stykke køkkenrulle. Steg resten af kyllingekødet på samme måde.

Læg kålblade fyldt med ris på tallerkener. Server straks sammen med de dybstegte kyllingestykker og sauce med bambusskud.

Tip

Kyllingestykkerne kan dybsteges lidt i forvejen. Kog stykkerne i olie i ca. 2 min. Varm dem i ovnen inden serveringen - ca. 3 min. ved 250°.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 16800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,5 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 32 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Til denne ret med sur-sød sauce skal serveres en frisk hvidvin med lidt sødme: riesling evt en kabinett fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling