Kylling og sauce med bambusskud

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

45 min

Kyllingestykker dyppet i dej og dybstegt, som man bl.a. kender det fra Kina.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 1½ dl mælk
  • 2 æg
  • 2 spsk rapsolie

Sauce med bambusskud

  • 1 dåse bambusskud i skiver
  • ¼ liter sur-sød sauce
  • 150 g friske bønnespirer
  • 1 rød peberfrugt i tynde, korte strimler
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • ½ tsk groft salt
  • 1 liter rapsolie
  • 500 g kyllingeinderfileter i mundrette strimler
  • ½ tsk fint salt
  • 4 blade af kinakål

Tilbehør

  • 320 g løse ris, parboiled, fx jasminris (ca. 4 dl)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Bland mel og salt i en skål. Pisk mælk i og derefter æg og olie.

Sauce med bambusskud

Lad bambusskuddene dryppe af i en sigte. Kom sur-sødsauce, bambusskud, bønnespirer, peberfrugt, eddike og salt i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog og smag den til.

Varm imens olien op i en stor, dyb gryde ved jævn varme. Drys kyllingekødet med salt og del det i 4 portioner. Vend en portion kød i dejen og kom derefter stykkerne i olien. Steg dem i ca. 3 min. - vend af og til. Tag kyllingestykkerne op og læg dem på et stykke køkkenrulle. Steg resten af kyllingekødet på samme måde.

Læg kålblade fyldt med ris på tallerkener. Server straks sammen med de dybstegte kyllingestykker og sauce med bambusskud.

Tip

Kyllingestykkerne kan dybsteges lidt i forvejen. Kog stykkerne i olie i ca. 2 min. Varm dem i ovnen inden serveringen - ca. 3 min. ved 250°.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 16800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,5 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 32 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Til denne ret med sur-sød sauce skal serveres en frisk hvidvin med lidt sødme: riesling evt en kabinett fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling

Andre gode forslag