Lavendelkylling og linser

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

45 min

En dejlig ret med duft og smag af Provence!

Ingredienser

Antal portioner

Røde linser

  • 4 dl kogte røde linser
  • 2 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 400 g kyllingeinderfileter
  • 10 g smør
  • 2 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18% Madlavningsfløde 18%
  • 1 spsk hønsebouillon, fx oscar
  • 1 tsk frisk eller ½ tsk tørret lavendler
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 små grofthakkede fed hvidløg
  • 1 dl ristede pinjekerner
  • ½ dl grofthakket bredbladet persille
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 600 g dampede ærter

Sådan gør du

Sådan gør du

Røde linser

Skyl linserne godt i flere hold koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte. Bring vand, salt og linser i kog i en gryde. Kog linserne ved svag varme og under låg ca. 15 min. eller til de er møre. Hæld linserne til afdrypning i en sigte.

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde, ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 2 min. Tilsæt fløde, bouillon, lavendel, citronsaft og hvidløg. Bring retten i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt pinjekerner, persille, citronskal, salt og peber og smag til. Server straks sammen med linser og grøntsager.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 55,9 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: