Torsk med wasabidressing
45 min

Torsk med wasabidressing

Denne forret er let og underskøn. Den har det sprøde, det cremede og det bløde i en skøn smagssammensætning!
Bedømmelse (25 vurderinger)

Min bedømmelse:

Torsk med wasabidressing

Denne forret er let og underskøn. Den har det sprøde, det cremede og det bløde i en skøn smagssammensætning!

Antal portioner
  • 75 g lufttørret skinke i meget tynde skiver
  • 8 skiver mørkt rugbrød uden kerner - tyndt skåret

Wasabidressing

  • 1 torskefilet uden skind
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • rucolasalat

Fremgangsmåde:

Fordel den lufttørrede skinke på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og steg skinken midt i ovnen. Del den stegte skinke i mindre stykker. Skær skorpen af rugbrødet og læg brødet på en plade med bagepapir. Rist det på den ene side i ca. 4 min. Vend brødet og rist på den anden side, de sidste 2 min., eller til brødskiverne er sprøde.

Wasabidressing

Kom kvark, æggeblomme, rucola, wasabi og salt i et blenderglas. Blend ingredienserne ved hurtigste hastighed i ca. 1 min., eller til dressingen er glat og grøn. Stil wasabidressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Rens, skyl og tør torskefileten. Læg fisken i en smurt bradepande (ca. 22 x 30 cm). Drys med salt og peber og dæk bradepanden med alufolie. Damp torsken midt i ovnen.

Ved serveringen

Stil fx et æggebæger med wasabidressing på hver tallerken. Læg det ristede rugbrød på tallerkenerne. Del torsken i flager og fordel dem på rugbrødet. Drys med skinke, pynt med rucola og server straks.

Stegetid for skinke

Ca. 8 min. ved 225°.

Ristning af rugbrød

Ca. 6 min. ved 225°.

Dampning af torsk

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,4 g
  • Protein: 50 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 16 %
Print