Abrikos- og yoghurtis
60+ min

Abrikos- og yoghurtis

Mangler du inspiration til en lækker dessert? Så prøv denne friske og festlige abrikos- og yoghurtis.
Fryseegnet
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Abrikos- og yoghurtis

Mangler du inspiration til en lækker dessert? Så prøv denne friske og festlige abrikos- og yoghurtis.

Ca. 2 liter

Antal portioner

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Tilbehør

  • 1 flaske sød mousserende hvidvin

Fremgangsmåde:

Bland abrikoser med lage i en food processor/blender ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Bland sukker og majsstivelse i en gryde. Tilsæt honning og abrikospuré. Varm abrikosblandingen ved kraftig varme og under omrøring til den jævner. Afkøl blandingen og vend den i yoghurten. Hæld ismassen i en form (ca. 2 liter) og dæk den med alufolie. Frys isen i ca. 24 timer. Rør i den 3-4 gange under indfrysningen. Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time før serveringen.

Pisk isen blød med en håndmixer og anret isen i høje portionsglas. Pynt med citronmelisse. Server resten af isen i en skål ved siden af. Hæld vinen over isen i portionsglassene (gerne inde ved bordet) og server resten af vinen til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,4 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 15 %
  • Alkohol: 16 %
Print