Bananer i karamel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Uhmm karamelliserede bananer smager himmelsk!

Ingredienser

Antal portioner

Karamel

  • 4 bananer
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 8 skiver franskbrød, tyndtskåret - i hele og halve
  • 50 g smør - smeltet

Pynt

  • frisk citronmelisseblad

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Karamel

Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande på 21 cm i diameter. Lad sukkeret smelte uden omrøring - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme. Tilsæt smør og kog blandingen under omrøring i ½ min. Tag panden af varmen og lad sukkeret køle af et kort øjeblik. Rør vand og fløde i. Kog derefter karamellen ved jævn varme, stadig under omrøring, i 5 min.

Skræl bananerne og del dem én gang på langs og én gang på tværs. Vend bananstykkerne i citronsaft og læg dem derefter i den varme karamel. Vend forsigtigt bananerne rundt, så de bliver karamelliseret på alle sider.

Pensl brødskiverne med smør - på begge sider. Læg dem på en plade med bagepapir. Rist brødskiverne midt i ovnen - vend dem efter 3 min.

Det er nemmest at skære brødet tyndt, når det er 1-2 dage gammelt.

Ristning

Ca. 6 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 50 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Moscatel Setubal, Portugal

Hvid, fadlagret dessertvin fx. moscatel de setubal fra Portugal Kilde: Martin Nordkvist

Om vin til karamel