Belle de Boskoop æble

Belle de Boskoop er et af vore bedste madæbler – let syrlige og aromatiske. Æblet bruges også som spiseæble.

Udseende

Belle de Boskopp er grove æbler, som oftest er grøn/gule med røde stænk på solsiden af æblet. Skallen er tyk og mat.

Smag

Æblet er let syrlig med en skøn og kraftig aroma.

Oprindelse

Belle de Boskoop stammer fra Holland, hvorfra den kom til Danmark i slutningen af 1800-tallet.

Anvendelse

Æblet er et særligt godt madæble, som ofte bruges i det salte og søde køkken. Æblet kan an-vendes rå i salater, bagt eller stegt. Brug belle de boskoop i den klassiske æbletærte med kold cremefraiche eller karamellisér æblerne i en tarte tatin. Riv æbler i sovsen til boller i karry. De syrlige æbler bruges også i den traditionelle æbleflæsk.

Små æbletern giver et frisk modspil til en grøntsagssuppe fx jordskokkesuppe eller brug æblet som hovedingrediens i en karrysuppe - eller kog dem til en klassisk æblegrød. Madæbler bruges ofte som fyld i den klassiske andesteg.

Belle de Boskoop er én af de bedste gemmeæbler, og man kan derfor opbevarer æblerne længe, hvis de opbevares køligt og fugtigt.

Æblerne skal ikke opbevares sammen med andre grøntsager eller frugter, da æbler indeholder ethylen, som fremskynder modningsprocessen.

Sæson

Oktober - december.

Næringsindhold

Læs mere om næringsindholdet i æbler hos Fødevareinstituttet.

Kilder