Ingrid Marie

Et fint spiseæble – så længe det bevarer sin sprødhed. De faste, sprøde æbler kan blandes i salater og spises til røget kød eller fisk. Ingrid Marie er også velegnet til forskellige marinerede og krydrede sild og sildesalater. De lidt grovere og melede æbler kan bruges i æblegrød og i æblekager.

Udseende

Smagen er frisk og syrligsød med en kraftig aroma. Frugten er flad og regelmæssigt rundet. Skindet er rødt – ofte meget mørkerødt.

Smag

Kødet hvidgult med et grønligt skær, skørt og saftigt.

Oprindelse

Æblet blev først fundet i en have i Høed på Vestfyn i 1910, hvor et lille æbletræ en dag havde skudt op midt mellem nogle hindbærbuske i den lokale skoles have.

Holdbarhed

Æblet kan gemmes på et køligt sted i flere måneder, men bliver hurtigt groft og melet, når det udsættes for stuetemperatur.

Kilder

Karolines Køkken