Ingrid Marie

Et fint spiseæble – så længe det bevarer sin sprødhed. De faste, sprøde æbler kan blandes i salater og spises til røget kød eller fisk. Ingrid Marie er også velegnet til forskellige marinerede og krydrede sild og sildesalater. De lidt grovere og melede æbler kan bruges i æblegrød og i æblekager.

Udseende

Smagen er frisk og syrligsød med en kraftig aroma. Frugten er flad og regelmæssigt rundet. Skindet er rødt – ofte meget mørkerødt.

Smag

Kødet hvidgult med et grønligt skær, skørt og saftigt.

Oprindelse

Æblet blev først fundet i en have i Høed på Vestfyn i 1910, hvor et lille æbletræ en dag havde skudt op midt mellem nogle hindbærbuske i den lokale skoles have.

Holdbarhed

Æblet kan gemmes på et køligt sted i flere måneder, men bliver hurtigt groft og melet, når det udsættes for stuetemperatur.

Sæson

Bedste spisesæson er fra midten af november og et par måneder frem, men frugterne bør plukkes allerede i sidste halvdel af oktober.

Kilder

Karolines Køkken