Pæreis med timian og nøddeslør

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Lille frisk og dekorativ dessert. Kan med fordel laves dagen før servering.

Ingredienser

8 personer pr. portion

Antal portioner

Pæreis

Nøddeslør

  • 50 g hasselnøddekerner
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • ½ dl vand
  • 1½ tsk æbleeddike

Sådan gør du

Sådan gør du

Pæreis

Kom pærer og vand i en gryde og kog pærerne ved svag varme og under låg ca. 15 min. - rør af og til. Kom pærer med saft i en blender og blend ved hurtigste hastighed i ca. 20 sek., eller til puréen er jævn. Rør sukker og majsstivelse sammen i en gryde og tilsæt timian og pærepuré. Kog blandingen ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. - det kan sprøjte. Afkøl blandingen og vend den sammen med æbleeddike og yoghurt. Hæld blandingen i en form (ca. 2 liter) og dæk den med alufolie. Frys isen i mindst 8 timer. Rør i den 3-4 gange under indfrysningen. Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1½ time før serveringen.

Nøddeslør

Rist hasselnødderne i en bradepande midt i ovnen. Gnid nødderne i et viskestykke, så de fleste skaller falder af. Læg hasselnøddekernerne i 8 portioner - med god afstand - på et stykke bagepapir. Bring sukker og vand i kog i en tykbundet gryde og tilsæt eddike. Kog blandingen ved jævn varme ca. 7 min., eller til den er lysegul - rør ikke i blandingen. Lav en sukkertest: Dyp en træske i koldt vand, dernæst i karamel og igen i koldt vand. Karamellen skal “knække“. Tag gryden af varmen og lad den stå i ca. 1½ min. Dyp en gaffel i karamellen, træk hurtigt tynde tråde over hver portion nødder og lad det stivne. Gem de små “karamelperler“.

Ved serveringen

Anret pæreisen i kugler i portionsglas. Læg et nøddeslør ved hver portion, pynt med “karamelperler“ og server straks.

Tips

Nøddesløret kan laves dagen før og opbevares i en kagedåse - læg bagepapir mellem de enkelte slør. Isen kan også laves med 800 g pærer fra dåse. Pærerne skal ikke koges inden blendning. Hvis man laver ½ portion is, kan den laves i en ismaskine.

Ristning

Ca. 10 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,2 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 80 %
  • Fedt: 16 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: