Pæreis med timian og nøddeslør
60+ min

Pæreis med timian og nøddeslør

Lille frisk og dekorativ dessert. Kan med fordel laves dagen før servering.
Fryseegnet
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pæreis med timian og nøddeslør

Lille frisk og dekorativ dessert. Kan med fordel laves dagen før servering.

8 personer pr. portion

Antal portioner

Pæreis

Nøddeslør

  • 50 g hasselnøddekerner
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • ½ dl vand
  • 1½ tsk æbleeddike

Fremgangsmåde:

Pæreis

Kom pærer og vand i en gryde og kog pærerne ved svag varme og under låg ca. 15 min. - rør af og til. Kom pærer med saft i en blender og blend ved hurtigste hastighed i ca. 20 sek., eller til puréen er jævn. Rør sukker og majsstivelse sammen i en gryde og tilsæt timian og pærepuré. Kog blandingen ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. - det kan sprøjte. Afkøl blandingen og vend den sammen med æbleeddike og yoghurt. Hæld blandingen i en form (ca. 2 liter) og dæk den med alufolie. Frys isen i mindst 8 timer. Rør i den 3-4 gange under indfrysningen. Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1½ time før serveringen.

Nøddeslør

Rist hasselnødderne i en bradepande midt i ovnen. Gnid nødderne i et viskestykke, så de fleste skaller falder af. Læg hasselnøddekernerne i 8 portioner - med god afstand - på et stykke bagepapir. Bring sukker og vand i kog i en tykbundet gryde og tilsæt eddike. Kog blandingen ved jævn varme ca. 7 min., eller til den er lysegul - rør ikke i blandingen. Lav en sukkertest: Dyp en træske i koldt vand, dernæst i karamel og igen i koldt vand. Karamellen skal “knække“. Tag gryden af varmen og lad den stå i ca. 1½ min. Dyp en gaffel i karamellen, træk hurtigt tynde tråde over hver portion nødder og lad det stivne. Gem de små “karamelperler“.

Ved serveringen

Anret pæreisen i kugler i portionsglas. Læg et nøddeslør ved hver portion, pynt med “karamelperler“ og server straks.

Tips

Nøddesløret kan laves dagen før og opbevares i en kagedåse - læg bagepapir mellem de enkelte slør. Isen kan også laves med 800 g pærer fra dåse. Pærerne skal ikke koges inden blendning. Hvis man laver ½ portion is, kan den laves i en ismaskine.

Ristning

Ca. 10 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,2 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 80 %
  • Fedt: 16 %
Print