Pæreis med timian og nøddeslør

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Lille frisk og dekorativ dessert. Kan med fordel laves dagen før servering.

Ingredienser

8 personer pr. portion

Antal portioner

Pæreis

Nøddeslør

  • 50 g hasselnøddekerner
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • ½ dl vand
  • 1½ tsk æbleeddike

Sådan gør du

Sådan gør du

Pæreis

Kom pærer og vand i en gryde og kog pærerne ved svag varme og under låg ca. 15 min. - rør af og til. Kom pærer med saft i en blender og blend ved hurtigste hastighed i ca. 20 sek., eller til puréen er jævn. Rør sukker og majsstivelse sammen i en gryde og tilsæt timian og pærepuré. Kog blandingen ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. - det kan sprøjte. Afkøl blandingen og vend den sammen med æbleeddike og yoghurt. Hæld blandingen i en form (ca. 2 liter) og dæk den med alufolie. Frys isen i mindst 8 timer. Rør i den 3-4 gange under indfrysningen. Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1½ time før serveringen.

Nøddeslør

Rist hasselnødderne i en bradepande midt i ovnen. Gnid nødderne i et viskestykke, så de fleste skaller falder af. Læg hasselnøddekernerne i 8 portioner - med god afstand - på et stykke bagepapir. Bring sukker og vand i kog i en tykbundet gryde og tilsæt eddike. Kog blandingen ved jævn varme ca. 7 min., eller til den er lysegul - rør ikke i blandingen. Lav en sukkertest: Dyp en træske i koldt vand, dernæst i karamel og igen i koldt vand. Karamellen skal “knække“. Tag gryden af varmen og lad den stå i ca. 1½ min. Dyp en gaffel i karamellen, træk hurtigt tynde tråde over hver portion nødder og lad det stivne. Gem de små “karamelperler“.

Ved serveringen

Anret pæreisen i kugler i portionsglas. Læg et nøddeslør ved hver portion, pynt med “karamelperler“ og server straks.

Tips

Nøddesløret kan laves dagen før og opbevares i en kagedåse - læg bagepapir mellem de enkelte slør. Isen kan også laves med 800 g pærer fra dåse. Pærerne skal ikke koges inden blendning. Hvis man laver ½ portion is, kan den laves i en ismaskine.

Ristning

Ca. 10 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,2 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 80 %
  • Fedt: 16 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: