Passionsfrugtparfait

Bedømmelse

(8 vurderinger)

60+ min

Pyntet med marengs, chokolade og frisk frugt bliver det til en eksotisk dessert.

Ingredienser

Antal portioner

Tilbehør

  • 1 passionsfrugt
  • 16 små hvide marengs - evt. pyntet med chokolade som på billedet
  • frisk eksotisk frugt, fx mangofrugter, kiwi, ananas m.m.

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær passionsfrugterne over og skrab frugtkødet ud. Pres kødet gennem en sigte, så kernerne bliver tilbage. Pisk æggehvide og sukker i en skål. Stil den i en gryde med kogende vand og pisk til massen bliver tyk - ca. 3 min. Lad massen køle af. Rør frugtpuréen og cognac i massen. Pisk fløden og bland den i massen. Læg husholdningsfilm i en aflang form - ca 1½ liter. Hæld massen i formen. Lad parfaiten stå i fryseren i mindst 4 timer. Skær parfaiten i skiver og server sammen med marengs og frugt. Pynt med lidt passionsfrugtkød.

Tips

Parfaiten kan laves flere dage i forvejen. Parfaiten skal tages op af fryseren 15 min. før serveringen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,8 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 55 %
  • Alkohol: 3 %

Print

Kilde: