Rødbedeis med kiks og hindbærsauce

Rødbedeis har en super flot farve og smager fantastisk - en nem og lækker dessert serveret med kiks, hindbærsauce og vaniljeyoghurt.
Fryseegnet
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødbedeis med kiks og hindbærsauce

Rødbedeis har en super flot farve og smager fantastisk - en nem og lækker dessert serveret med kiks, hindbærsauce og vaniljeyoghurt.

Antal portioner

Rødbedeis

Hindbærsauce

  • 200 g hindbær
  • 1 spsk flydende honning

Vaniljeyoghurt

  • 8 8 havrekiks

Pynt

  • hindbær
  • rødbedeblade
  • frysetørrede bær, fx hindbær
  • skovsyre
  • rødbedespirer

Fremgangsmåde:

Rødbedeis

Bring mælk, piskefløde og vaniljesukker i kog, under omrøring, i en lille tykbundet gryde. Pisk æggeblommer og rørsukker lyst og luftigt. Hæld den varme blanding over æggesnapsen under piskning. Hæld hele blandingen tilbage i gryden og opvarm til ca. 85°, stadig under om omrøring. Si blandingen over i en skål og lad den køle af i ca. 10 min. Tilsæt rødbedesaft og rør det godt sammen. Lad blandingen køle af i køleskabet i ca. 1 time. Kør isen på ismaskine - det tager ca. 1 time.

Hindbærsauce

Mos hindbærrerne og rør dem sammen med honningen.

Vaniljeyoghurt

Rør yoghurt sammen med honning og vaniljesukker.

Knus kiksene let. Anret isen med hindbærsauce, vaniljeyoghurt og kiks. Pynt med hindbær, rødbedeblade, frysetørret hindbær og skovsyre.

Tip

Du kan også hælde cremen i isform eller kageform. Dæk med tætsluttende låg eller alufolie. Sæt cremen i fryseren, og frys den 4-5 timer. Rør i isen ind imellem.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 56 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Protein: 8 %
  • Fiber: 24,7 g
Print