Malva pudding

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

1 timer

En ganske anderledes svampet kage. Serveres lun med flødeskum og frugt.

Ingredienser

ca. 10 portioner

Antal portioner

Pudding (kage)

  • 175 g rørsukker (ca. 2 dl)
  • 2 store æg
  • 1 spsk blendet abrikosmarmelade eller uden frugtstykker
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk groft salt
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 tsk hvid balsamicoeddike
  • 1¼ dl mælk

Sauce

Pynt

  • friske mynteblade

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Pudding - kage

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt abrikosmarmelade og salt og pisk det godt sammen. Bland mel og bagepulver sammen. Lad fedtstoffet blive varmt i en pande og tilsæt eddike og mælk - det skiller. Sigt melblandingen i æggene skiftevis med mælken. Kom dejen i en lille bradepande (ca. 22 x 30 cm) med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen.

Sauce

Kom fløde, smør, sukker og vand i en sauterpande. Varm saucen ved jævn varme og under omrøring indtil smørret er smeltet og sukkeret er opløst. Hæld saucen over kagen og prik den med en kødnål eller et træspyd - så saucen bedre kan absorberes. Server kagen lun med iskold flødeskum til.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Tips

I stedet for flødeskum kan du servere cremefraiche til desserten. Server evt. også frisk eller marineret frugt til.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 20350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 58 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: