Pasta med safransauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Safran er verdens dyreste krydderi og har derfor fået tilnavnet "det røde guld". Safran stammer fra krokusplanten.

Ingredienser

Antal portioner

Blommesalat

  • 200 g savojkål i tynde strimler
  • 1 liter kogende vand
  • 3 store blommer i både
  • 2 spsk friskpresset appelsinsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Safransauce

  • 1½ tsk hvedemel
  • 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18% Cremefraiche 18%
  • ½ spsk rapsolie
  • 2 gulerødder i meget tynde, skrå skiver
  • ¼ tsk safrantråde
  • 1½ dl vand
  • 1 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g tørret pasta, fx penne
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt

Hertil

  • 400 g grillstegt fisk, fx laksefilet
  • 150 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Blommesalat

Kom savojkålen i en skål og hæld det kogende vand over den. Lad kålen trække i ca. ½ min. og hæld den til afdrypning i en sigte. Kom kålen i en skål og vend den sammen med blommer, appelsinsaft, salt og peber. Smag til.

Safransauce

Rør mel og ca. 1 spsk af fraichen sammen i en skål. Tilsæt resten af fraichen. Lad fedtstof blive varm i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits gulerødderne i ca. 1 min. Knus safrantrådene let og tilsæt dem sammen med vand, appelsinskal, -saft, salt og peber. Tilsæt fraicheblandingen og kog safransaucen ved svag varme og under omrøring i ca. 3 min.

Kom imens pastaen i kogende vand tilsat salt og kog den i ca. 8 min. Pastaen skal være mør men ikke blød. Hæld pastaen til afdrypning i et dørslag og vend den i safransaucen. Smag til.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11676 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,4 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: