Rødbedeis

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

Den røde rodfrugt kan også bruges i en cremet is - det giver en super flot farve.

Ingredienser

Antal portioner

Tilbehør

  • 400 g hindbær

Pynt

  • rødbedeblad
  • frysetørret hindbær
  • rødbedespirer

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring mælk, piskefløde og vaniljesukker i kog, under omrøring, i en lille tykbundet gryde. Pisk æggeblommer og rørsukker lyst og luftigt. Hæld den varme blanding over æggesnapsen under piskning. Hæld hele blandingen tilbage i gryden og opvarm til ca. 85°, stadig under om omrøring. Si blandingen over i en skål og lad den køle af i ca. 10 min. Tilsæt rødbedesaft og rør det godt sammen. Lad blandingen køle af i køleskabet i ca. 1 time. Kør isen på ismaskine - det tager ca. 1 time.

Server isen i små skåle med hindbær. Pynt med rødebedeblade, frysetørrede hindbær og rødbedespirer.

Tip

Du kan også hælde cremen i isform eller kageform. Dæk med tætsluttende låg eller alufolie. Sæt cremen i fryseren, og frys den 4-5 timer. Rør i isen ind imellem.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 60 %

Print

Kilde: