Fiskedrøm fra Campania

Bedømmelse

(6 vurderinger)

45 min

Hurtigt lavet fiskepande med mozzarella, friske tomater og basilikum. Serveres med ris.

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ spsk olivenolie
  • 400 g renset torskefilet eller rødspættefileter
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 frisk mozzarella
  • 15 friske basilikumblade
  • 10 små, faste kryddertomater eller cherrytomater
  • evt. 1 lille presset fed hvidløg

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Pensl et ovnfast fad med en god olivenolie og læg torskefileterne deri. Drys fileterne med lidt af saltet og med peber. Skær mozzarellaen i tynde skiver og læg dem henover fisken. Skyl basilikumbladene og læg dem ovenpå mozzarellaen i et tyndt lag. Halver kryddertomaterne og læg dem i et fint lag henover basilikummen. Drys med resten af saltet. Pres evt. lidt hvidløg udover retten - det smager fantastisk, men kan udelades, hvis man ønsker en lidt mere diskret smag. Server med ris.

Bagetid

15-20 min. ved 200°.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,2 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 23 %

Print

Kilde: