Grillede porrer med kryddersmør

Grillede porrer med kryddersmør

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

20 min

Porrerne er sorte udenpå, og lækkert møre indeni. De bliver serveret med et dejligt kryddersmør, som smager af både hvidløg, chili og citron.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

Antal portioner

Kryddersmør

  • 75 g blødt smør
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1 tsk koncentreret tomatpuré
  • ¼ tsk sambal oelek
  • ½ tsk flagesalt

Grillede porrer

  • 8 tynde rensede porrer (ca. 600 g)
  • 25 g smør - smeltet

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Kryddersmør

  1. Pisk smørret luftigt med en håndmixer.
  2. Tilsæt hvidløg, citronskal og resten af ingredienserne og pisk dem godt ind i smørret. Smag til.

Grillede porrer

  1. Pensl porrerne med det smeltede smør.
  2. Lad en grill eller grillpande blive godt varm.
  3. Grill porrerne i ca. 10 min. - yderbladene må gerne blive sorte.
  4. Skær et snit på langs af hver porre og nyd den indvendige bløde del med en klat kryddersmør.

Frysetip

Smørret kan fryses.

Tip

I stedet for porrer kan du bruge tykke forårsløg.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 3467 kJ / 829 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,4 g
  • Protein: 5,1 %
  • Kulhydrat: 18,8 %
  • Fedt: 76,1 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag