Lynstegt oksekød med rucola og pinjekerner

Lynstegt oksekød med rucola og pinjekerner

60+ min
Savner du inspiration til en fedtfattig hovedret? Så prøv denne nordisk-inspirede opskrift på lynstegt oksekød med rucola og pinjekerner. Velsmagende og lækker.

Sådan gør du

  • Frys bøfferne i ca. 1½ time.
  • Kom spaghetti i en gryde med kogende vand tilsat salt og kog den ved jævn varme, uden låg i 8 - 10 min. Pastaen skal have "bid", men ikke være rå. Lad spaghettien dryppe af i dørslag.
  • Tag imens bøfferne ud af fryseren og skær dem i 1 mm tynde skiver med en skarp kniv. Varm olien i en pande ved kraftig varme. Steg halvdelen af kødet i ca. 3 min.- vend det hele tiden. Tag kødet af panden og steg resten. Kom alt kødet tilbage i panden og skru ned til svag varme. Tilsæt smør, citronskal, ærter, rucolasalat og salt. Varm retten igennem i ca. 2 min.- vend forsigtigt et par gange. Tilsæt pinjekerner og smag til.
  • Hæld den nykogte spaghetti i en stor varm skål. Anret lynstegt kød med rucola og pinjekerner på spaghettien, og drys lidt ost over. Server resten af osten i en skål ved siden af. Dryp med citronsaft over retten når den er serveret.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11468 kJ / 2741 kcal

Næringsindhold pr. 100g

693 kJ / 166 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 19,8 % 8,1 g
Kulhydrat: 46,6 % 18,9 g
Fedt: 33,6 % 6,3 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Oksebøffer af oksefilet (ca. 300 g)
2
Tørret spaghetti
400 g
Vand
3 liter
Groft salt
1 spsk
Olivenolie
1 spsk
Smør
25 g
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1½ tsk
Optøede, frosne ekstrafine ærter
100 g
Renset rucolasalat
100 g
Groft salt
¾ tsk
Let ristede pinjekerner
75 g
Tilbehør
Friskpresset citronsaft
1 dl
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
1 dl