Ostegratinerede fiskefileter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

1 timer

Med denne opskrift på ostegratinerede fiskefileter er du garanteret en ret med masser af smag og kraft. Glæd dig til at sætte tænderne i rødspættefileter med lækker smag af hvidvin og citronsaft!

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g rødspættefileter
  • 1½ dl tør hvidvin
  • ½ tsk groft salt
  • 180 g rejer
  • 500 g champignoner
  • 50 g smør
  • ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 1 tsk hvedemel
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber
  • evt. lidt friskpresset citronsaft

Gratinering

Pynt

  • reje

Tilbehør

  • 300 g flutes
  • 300 g grøn, blandet salat

Sådan gør du

Sådan gør du

Rul fiskefileterne med skindsiden indad. Damp dem i en bredbundet gryde, i hvidvin tilsat salt, ca. 5 min. under låg. Læg fileterne i et ovnfast fad, gem væsken. Drys rejerne over. Skær champignonerne i skiver, og svits dem i smør. Hæld fløde og væske fra dampningen ved, drys mel over. Kog stuvningen lidt ind. Smag til og hæld den over fileterne.

Gratinering

Drys med ost og rasp. Skær smørret i mindre stykker og fordel dem herpå. Gratiner retten øverst i ovnen, til den er gylden.

Gratineringstid

Ca. 15 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,9 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 50 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: