Ostegratinerede fiskefileter

Ostegratinerede fiskefileter

1 time
Med denne opskrift på ostegratinerede fiskefileter er du garanteret en ret med masser af smag og kraft. Glæd dig til at sætte tænderne i rødspættefileter med lækker smag af hvidvin og citronsaft!

Sådan gør du

  • Rul fiskefileterne med skindsiden indad. Damp dem i en bredbundet gryde, i hvidvin tilsat salt, ca. 5 min. under låg. Læg fileterne i et ovnfast fad, gem væsken. Drys rejerne over. Skær champignonerne i skiver, og svits dem i smør. Hæld fløde og væske fra dampningen ved, drys mel over. Kog stuvningen lidt ind. Smag til og hæld den over fileterne.
Gratinering
  • Drys med ost og rasp. Skær smørret i mindre stykker og fordel dem herpå. Gratiner retten øverst i ovnen, til den er gylden.
Gratineringstid
  • Ca. 15 min. ved 225°.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15210 kJ / 3635 kcal

Næringsindhold pr. 100g

660 kJ / 158 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 27,7 % 10,8 g
Kulhydrat: 23 % 8,9 g
Fedt: 49,3 % 8,8 g

Ingredienser

Rødspættefileter
500 g
Tør hvidvin
1½ dl
Groft salt
½ tsk
Rejer
180 g
Champignoner
500 g
Smør
50 g
¼ liter
Hvedemel
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet hvid peber
Evt. lidt friskpresset citronsaft
Gratinering
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
100 g
Rasp
2 spsk
Smør
25 g
Pynt
Rejer
Tilbehør
Flutes
300 g
Grøn, blandet salat
300 g