Tallerken med brandade, hellefisk...
1 timer

Tallerken med brandade, hellefisk...

Tallerken med brandade, hellefisk er en lækker opskrift med masser af smag. Hellefisken suppleres af kogte vagtelæg og en velsmagende brandade af torskefilet.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tallerken med brandade, hellefisk...

Tallerken med brandade, hellefisk er en lækker opskrift med masser af smag. Hellefisken suppleres af kogte vagtelæg og en velsmagende brandade af torskefilet.

Opskriften gælder for 24 personer

Brandade

  • 375 g torskefilet uden ben (1-2 stk.)
  • 1¼ kg melede kartofler
  • ½ liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 4 dl vand
  • 24 vagtelæg

Pynt

  • både af citroner
  • friske dildkviste

Tilbehør

  • 400 g ristet rugbrød
  • 500 g flutes

Fremgangsmåde:

"Brandade"

Rens og tør torskefileten. Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tag kartoflerne op med en hulske. Læg fisken i det kogende kartoffelvand og damp den ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag torsken op med hulskeen, drys fisken med salt og findel den. Mos kartoflerne, evt. med en kartoffelstøder. Vend fisk og kartofler sammen med de øvrige ingredienser. Stil "brandaden" tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Kom vand og vagtelæg i en gryde. Bring vandet i kog og kog æggene ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra æggene og overbrus dem med koldt vand. Pil æggene og del dem i halve.

Ved serveringen

Anret på hver tallerken ca. 5 spsk "brandade", ca. 1 spsk kaviar, røget hellefisk, halve vagtelæg og ca. 1½ tsk fraiche. Pynt med citronbåde og dild.

Genvej

"Brandade" (uden løg og hvidløg) kan tilberedes dagen før. Tilsæt løg og hvidløg ca. ½ time før serveringen.

Drikkevarer

Rødvin - kølig, ung beaujolais eller en tør, hvid mousserende vin, fx cava.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 28090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 69,1 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 39 %
Print