Tallerken med brandade, hellefisk...

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

Tallerken med brandade, hellefisk er en lækker opskrift med masser af smag. Hellefisken suppleres af kogte vagtelæg og en velsmagende brandade af torskefilet.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 24 personer

Brandade

  • 375 g torskefilet uden ben (1-2 stk.)
  • 1¼ kg melede kartofler
  • ½ liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18% Creme Fraiche  18%
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 4 dl vand
  • 24 vagtelæg

Pynt

  • både af citron (usprøjtet)
  • frisk dildkvist

Tilbehør

  • 400 g ristet rugbrød
  • 500 g flutes

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

"Brandade"

Rens og tør torskefileten. Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tag kartoflerne op med en hulske. Læg fisken i det kogende kartoffelvand og damp den ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag torsken op med hulskeen, drys fisken med salt og findel den. Mos kartoflerne, evt. med en kartoffelstøder. Vend fisk og kartofler sammen med de øvrige ingredienser. Stil "brandaden" tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Kom vand og vagtelæg i en gryde. Bring vandet i kog og kog æggene ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra æggene og overbrus dem med koldt vand. Pil æggene og del dem i halve.

Ved serveringen

Anret på hver tallerken ca. 5 spsk "brandade", ca. 1 spsk kaviar, røget hellefisk, halve vagtelæg og ca. 1½ tsk fraiche. Pynt med citronbåde og dild.

Genvej

"Brandade" (uden løg og hvidløg) kan tilberedes dagen før. Tilsæt løg og hvidløg ca. ½ time før serveringen.

Drikkevarer

Rødvin - kølig, ung beaujolais eller en tør, hvid mousserende vin, fx cava.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 28090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 69,1 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 39 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag