Tallerken med brandade, hellefisk...

1 time
Tallerken med brandade, hellefisk...

Tallerken med brandade, hellefisk er en lækker opskrift med masser af smag. Hellefisken suppleres af kogte vagtelæg og en velsmagende brandade af torskefilet.

Ingredienser

Brandade

375 g Torskefilet uden ben (1-2 stk.)
1¼ kg Melede kartofler
½ liter Vand
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 dl Creme fraiche
1 Finthakket løg
1 Lille knust fed hvidløg
4 dl Vand
24 Vagtelæg
350 g Røget kaviar
24 skiver Røget hellefisk tyndtskåret
3 dl Creme fraiche

Pynt

Både af citroner (usprøjtede)
Dildkviste

Tilbehør

400 g Ristet rugbrød
500 g Flutes

Sådan gør du

"Brandade"

  • Rens og tør torskefileten. Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tag kartoflerne op med en hulske. Læg fisken i det kogende kartoffelvand og damp den ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag torsken op med hulskeen, drys fisken med salt og findel den. Mos kartoflerne, evt. med en kartoffelstøder. Vend fisk og kartofler sammen med de øvrige ingredienser. Stil "brandaden" tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
  • Kom vand og vagtelæg i en gryde. Bring vandet i kog og kog æggene ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra æggene og overbrus dem med koldt vand. Pil æggene og del dem i halve.

Ved serveringen

  • Anret på hver tallerken ca. 5 spsk "brandade", ca. 1 spsk kaviar, røget hellefisk, halve vagtelæg og ca. 1½ tsk fraiche. Pynt med citronbåde og dild.

Genvej

  • "Brandade" (uden løg og hvidløg) kan tilberedes dagen før. Tilsæt løg og hvidløg ca. ½ time før serveringen.

Drikkevarer

  • Rødvin - kølig, ung beaujolais eller en tør, hvid mousserende vin, fx cava.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

32130 kJ / 7679 kcal

Næringsindhold pr. 100g

553 kJ / 132 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 22,4 % 7,3 g
Kulhydrat: 37 % 12 g
Fedt: 40,6 % 6,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/tallerken-med-brandade-hellefisk/