Brandade med røget makrel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

45 min

Retten brandade laves mange steder i sydeuropa og typisk på klipfisk. Prøv den er i en fordansket udgave med makrel.

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 400 g melede kartofler i grove stykker
  • 1 røget makrel uden skind og ben
  • 250 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 5 forårsløg i tynde ringe
  • 2 spsk finthakkede kapersbær
  • 2 spsk hakkede friske salvieblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske salvieblade

Tilbehør

  • 450 g dampede grønne asparges
  • 50 g kapersbær
  • 300 g ristet groft rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Kom de varme kartofler i en skål og mos dem groft. Tilsæt makrelkød og de øvrige ingredienser og bland det hele godt sammen. Stil brandaden tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min. Smag til.

Anret brandaden i et fad, pynt med salvieblade og fordel asparges og kapersbær på fadet.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,5 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 30 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Sancerre + Poully Fumé, Frankrig

God hvidvin på druen sauvignon blanc fx fra New Zealand Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til makrel