Brandade med røget makrel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

45 min

Retten brandade laves mange steder i sydeuropa og typisk på klipfisk. Prøv den er i en fordansket udgave med makrel.

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 400 g melede kartofler i grove stykker
  • 1 røget makrel uden skind og ben
  • 250 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 5 forårsløg i tynde ringe
  • 2 spsk finthakkede kapersbær
  • 2 spsk hakkede friske salvieblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • frisk salvieblad

Tilbehør

  • 450 g dampede grønne asparges
  • 50 g kapersbær
  • 300 g ristet groft rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Kom de varme kartofler i en skål og mos dem groft. Tilsæt makrelkød og de øvrige ingredienser og bland det hele godt sammen. Stil brandaden tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min. Smag til.

Anret brandaden i et fad, pynt med salvieblade og fordel asparges og kapersbær på fadet.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,5 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Sancerre + Poully Fumé, Frankrig

God hvidvin på druen sauvignon blanc fx fra New Zealand Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til makrel