Brandade med røget makrel

Bedømmelse

(3 vurderinger)

45 min

Retten brandade laves mange steder i sydeuropa og typisk på klipfisk. Prøv den er i en fordansket udgave med makrel.

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 400 g melede kartofler i grove stykker
  • 1 røget makrel uden skind og ben
  • 250 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 5 forårsløg i tynde ringe
  • 2 spsk finthakkede kapersbær
  • 2 spsk hakkede friske salvieblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske salvieblade

Tilbehør

  • 450 g dampede grønne asparges
  • 50 g kapersbær
  • 300 g ristet groft rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Kom de varme kartofler i en skål og mos dem groft. Tilsæt makrelkød og de øvrige ingredienser og bland det hele godt sammen. Stil brandaden tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min. Smag til.

Anret brandaden i et fad, pynt med salvieblade og fordel asparges og kapersbær på fadet.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,5 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 30 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Sancerre + Poully Fumé, Frankrig

God hvidvin på druen sauvignon blanc fx fra New Zealand Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til makrel