Fisk i hvidvinssauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

45 min

Fisk i hvidvinssauce har masser af smag og kraft og er velegnet som forret. Rødtungefileterne smager fantastisk stegt i hvidvin og gratineret med parmesan.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 2 finthakkede skalotteløg (ca. 50 g)
  • 2½ spsk hvedemel
  • 1½ dl tør hvidvin
  • 1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 rødtungefileter (ca. 300 g)
  • 4 spsk revet parmesanost

Tilbehør

  • 100 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en tykbundet gryde og svits løgene heri. Drys melet i og rør det godt sammen med løgene. Tilsæt hvidvin og fløde, lidt efter lidt, under omrøring. Kog saucen godt igennem ved svag varme. Smag den til med salt og peber. Fold rødtungefileterne sammen på tværs og læg dem i 4 flade, ovnfaste skåle (ca. 12 cm i diameter). Hæld vinsaucen over fisken og drys med ost. Gratiner retten midt i ovnen.

Tip

Rødtungefileter kan erstattes af afdryppede muslinger fra dåse. 1 dåse ca. 250 g.

Gratinering

Ca. 15 min. ved 225°.

Frysetip

Kan fryses inden gratinering

Sådan laver du en opbagt sovs

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 58 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Pinot blanc Alsace, Frankrig

Hvidvin på pinot blanc-druen fx fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk

Andre gode forslag