Fisk i hvidvinssauce
45 min

Fisk i hvidvinssauce

Fisk i hvidvinssauce har masser af smag og kraft og er velegnet som forret. Rødtungefileterne smager fantastisk stegt i hvidvin og gratineret med parmesan.
Fryseegnet
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fisk i hvidvinssauce

Fisk i hvidvinssauce har masser af smag og kraft og er velegnet som forret. Rødtungefileterne smager fantastisk stegt i hvidvin og gratineret med parmesan.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 2 finthakkede skalotteløg (ca. 50 g)
  • 2½ spsk hvedemel
  • 1½ dl tør hvidvin
  • 1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 rødtungefileter (ca. 300 g)
  • 4 spsk revet parmesanost

Tilbehør

  • 100 g flutes

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en tykbundet gryde og svits løgene heri. Drys melet i og rør det godt sammen med løgene. Tilsæt hvidvin og fløde, lidt efter lidt, under omrøring. Kog saucen godt igennem ved svag varme. Smag den til med salt og peber. Fold rødtungefileterne sammen på tværs og læg dem i 4 flade, ovnfaste skåle (ca. 12 cm i diameter). Hæld vinsaucen over fisken og drys med ost. Gratiner retten midt i ovnen.

Tip

Rødtungefileter kan erstattes af afdryppede muslinger fra dåse. 1 dåse ca. 250 g.

Gratinering

Ca. 15 min. ved 225°.

Tips

Kan fryses inden gratinering

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 58 %
Print

Vin match

Pinot blanc Alsace, Frankrig

Hvidvin på pinot blanc-druen fx fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk