Fiskespyd og purløgsdressing
45 min

Fiskespyd og purløgsdressing

Fisken smager skønt, når den bliver grillet, og ser flot ud på de lange spyd.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fiskespyd og purløgsdressing

Fisken smager skønt, når den bliver grillet, og ser flot ud på de lange spyd.

Antal portioner

Purløgsdressing

Fiskespyd

  • ½ tsk rapsolie
  • 500 g fisk uden skind, fx victoriafisk, laks eller havørred
  • 8 bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • ½ tsk groft salt
  • 1 liter kogende vand
  • 1 tsk groft salt
  • 450 g grønne asparges - evt. flækkede

Tilbehør

  • 1½ liter fintstrimlet hjertesalat
  • 320 g løse ris, parboiled - kogt med (ca. 4 dl)
  • ¼ tsk safrantråde

Fremgangsmåde:

Purløgsdressing

Vend det syrnede produkt sammen med purløg, vand, salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Fiskespyd

Pensl imens en grillpande med olie og lad panden blive godt varm. Skær fisken i 32 tern og fordel dem på de 8 spyd. Steg fisken ved kraftig varme i ca. 2 min. Vend spyddene og steg dem i yderligere ca. 2 min. Tag spyddene af panden, drys med salt og lad fisken hvile tildækket i ca. 2 min. - steg evt. 4 spyd ad gangen, hvis grillpanden ikke er så stor.

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kom aspargesene i gryden og lad dem trække i vandet i ca. 1½ min. Lad aspargesene dryppe af i et dørslag.

Ved serveringen

Læg aspargesene i et fad og drys salaten over. Anret ris og fiskespyd i et andet fad og server straks sammen med purløgsdressing.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,6 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 18 %
Print